Porsche Boxster slavi 25. rođendan uz specijalnu ograničenu seriju 25 Years

Porsche Boxster slavi 25. rođendan uz specijalnu ograničenu seriju 25 Years

Prošlo je već 25 godina od predstavljanja prve generacije modela Boxster (986), pa je pripremljena i posebna serija 25 Years koja će biti proizvedena u 1250 primjeraka.

Fokusiran na vozača i elegantan: novi Continental GT
McLaren je upravo predstavio svoj najbrži kabriolet: 765LT Spider
Dva nova Mini John Cooper Works modela

Kada je 1996. godine Porsche predstavio novi model Boxster (986) nije ni slutio kako će to biti uspješan model. Od tada je proizvedeno više od 357.000 primjeraka ovog dvosjeda u četiri generacije, a posljednja je predstavljena 2016. godine. Kako bi proslavio ovu obljetnicu, u Porscheu su napravili specijalnu ediciju Boxster 25 Years koji će biti proizveden u 1250 primjeraka, a serijski broj će mu pisati na aluminijskoj traci ispred suvozača. No to neće biti jedini detalj koji će isticati ovu posebnu seriju.

Tako se izvana vide detalji u boji bakra, kao što su naplatci, otvori za zrak sprijeda i sa strane, a tu su i dvije ispušne cijevi od kroma visokog sjaja kao i crni okvir vjetrobranskog stakla, a straga se može primijetiti oznaka Boxster 25.

Unutrašnjost se pak ističe svojom crvenom bojom koja je uglavnom napravljena od Bordeaux crvene kože, a tu su i detalji od brušenog aluminija, kao i sportska sjedala, a crvene je boje i meki električno preklopivi krov. Boxster 25 će biti dostupan u srebrnoj, crnoj i bijeloj boji, a unutrašnjost se može dobiti i u crnoj koži.

Što se tiče pogona, u ponudi je 4,0-litreni šestocilindrični motor koji razvija maksimalnu snagu od 294 kW, odnosno 400 KS, a može biti uparen sa 6-brzinskim ručnim ili 7-brzinskim PDK automatskim mjenjačem s dvije spojke. Maksimalna brzina koju ovaj model postiže je 293 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h mu treba 4 sekunde (PDK mjenjač i Sport Chrono paket), dok je pak prosječna potrošnja ovog modela 10,8 – 9,6 litara.

Porsche Boxster 25 Years je već sada dostupan za narudžbu, dok se prve isporuke očekuju tijekom ožujka, a objavljena je i cijena u Njemačkoj, gdje ovaj model starta od 94.986 EUR, odnosno od oko 724.000 kuna.

KOMENTARI