Ponovo se može naručiti Volkswagen e-Up, a cijena je ponovno porasla

Ponovo se može naručiti Volkswagen e-Up, a cijena je ponovno porasla

Volkswagen je ponovno otvorio narudžbe za električni Up, koji ovog puta dolazi pod oznakom e-Up Edition, a prigodno je ponovno podignuta cijena i sada ona iznosi 29.995 eura.

Dvije godine Dacije Spring – nove izvedbe i snažniji motor
Cupra je pripremila novi UrbanRebel koncept koji najavljuje budući sportski gradski električni model
Električni Peugeot e-208 dobiva snažniji motor i ima malo veću autonomiju

Ponovno je živ! Da, Volkswagen je ponovno oživio električni Up koji je po prvi puta predstavljen 2013. godine i sada ga se ponovno može naručiti, barem u Njemačkoj. Prisjetimo se, Volkswagen je prestao s proizvodnjom modela e-Up, no radi velike potražnje ubrzo je ponovno pokrenuta proizvodnja. Zadnju seriju je bilo moguće naručiti od veljače ove godine, ali i ona je brzo rasprodana, a sada je Volkswagen ponovno „oživio“ e-Up i to serijom pod nazivom e-Up Edition.

Naravno, ovom prilikom je Volkswagen ponovno povisio cijenu i sada ona kreće od 29.995 eura. Doduše, serijski oprema je duga i uključuje 15-inčne aluminijske naplatke, automatsku klimu, dock za mobitel, kameru za vožnju unatrag i stražnje parking senzore i ostalu opremu.

Motorizacija se nije mijenjala, pa tako elektromotor i dalje razvija snagu od 61 kW/83 KS i pritom nudi okretni moment od 212 Nm. To je dovoljno da 1248 kg težak automobil ubrza od 0 do 100 km/h za 11,9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 130 km/h. Baterija ima kapacitet od 32,3 kWh, a po WLTP-u nudi autonomiju do 258 km.

KOMENTARI