Cupra je pripremila novi UrbanRebel koncept koji najavljuje budući sportski gradski električni model

Cupra je pripremila novi UrbanRebel koncept koji najavljuje budući sportski gradski električni model

Serijska izvedba i prodaja novog modela se očekuje tijekom 2025. godine, a iz Cupre kažu kako je riječ o vozilu koje će ovu marku odvesti daleko izvan njenih granica.

Pobjednici Dakara, Jutta Kleinschmidt i Nasser Al-Attiyah za volanom e-CUPRA ABT XE1 u utrkama Extreme E
Cupra EKS otkrila postavu vozača za novu sezonu FIA ETCR eTouring Car World Cupa
Najavljena nabrijana Cupra Formentor VZ5 s pet cilindara

Cupra je nedavno najavila svoj novi električni gradski automobil UrbanRebel, model koji će imati pogon na prednje kotače, a bit će postavljen na Volkswagenovu MEB Small platformu za električna vozila. A prema izjavama odgovornih, UrbanRebel će biti njihov najveći projekt tu sljedećim godinama.

UrbanRebel će se svojim dimenzijama smjestiti u sam vrh klase malih automobila. Dug će biti 4036 mm, širok 1975 mm i visok 1576 mm, dok će međuosovinski razmak biti dug 2600 mm. Iako službenih podataka nema, prtljažnik će imati obujam od oko 350 litara, a bit će mjesta za pet osoba.

Svakako je zanimljiv podatak o snažnom pogonskom elektromotoru koji razvija maksimalnu snagu od 166 kW/226 KS, što mu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,9 sekundi. Kako u ovoj klasi više da ni nema pravih sportskih modela, ovo će biti pravo osvježenje. Iako kapacitet baterije nije otkriven, iz tvrtke najavljuju autonomiju do 440 km u gradskoj vožnji.

Sada u otkrivene i prve fotografije unutrašnjosti, a očekujemo kako će serijska izvedba biti vrlo slična, a jedino bi moglo nedostajati pokoje ambijentalno osvjetljenje, a očekuje se i kako bi upravljač na serijskoj izvedbi ipak mogao biti smirenijeg dizajna. Sada nam ostaje još pričekati par godina, pa da vidimo koliko će se najavljenoga i ostvariti na serijskoj izvedbi.

KOMENTARI