General Motors najavio povratak u Europu, ali samo s električnim vozilima

General Motors najavio povratak u Europu, ali samo s električnim vozilima

Izgleda kako bi se GM mogao vratiti na europsko tržište, no u ponudi bi se trebala naći samo električna vozila, a očekuju kako bi najprodavaniji model trebao biti SUV Cadillac Lyriq.

Ovo je ručno rađena električna luksuzna limuzina: Cadillac Celestiq
Redizajnirana sportska limuzina Cadillac CT5 sada donosi 33-inčni zaslon
Konačno i službeno predstavljen: Cadillac Escalade-V sa 691 KS

General Motors, odnosno GM, u odnosu na prijašnja vremena stoji dosta loše, u ponudi ima malo brendova i modela, no uskoro bi se to moglo promijeniti. Podsjetimo se, GM se s europskog tržišta povukao 2017. godine, nekoliko godina nakon što je brend Chevrolet povučen s europskog tržišta, odnosno nakon prodaje Opela i Vauxhalla PSA grupaciji. Doduše, u malim količinama se službeno uvozi Chevrolet Corvetta, kao i Cadillac modeli, no te prodajne brojke su promili nekadašnjeg giganta.

Direktor GM Europe, Mahmoud Samara izjavio je kako smatra kako će GM biti ”značajan igrač na tržištu”. No to zasigurno neće biti lako, ali tvrtka se oslanja na sve veću potražnju za električnim vozilima, s kojima i misli nastupiti na ovdašnjem tržištu. GM se obvezao kako će do 2035. godine nuditi isključivo električna vozila, a već je razvijena platforma na koju su postavljeni modeli Lyriq i GMC Hummer EV, kao i neki drugi modeli.

Uz to, vrlo je vjerojatno kako kroz par godina, kada se uopće može i očekivati taj povratak, GM ne otvori standardne auto salone, već da automobile prodaje preko interneta, što bi uvelike smanjilo troškove povratka u Europu.

KOMENTARI