Ovo je novi Panoramic i-Cockpit, a prvi će ga imati novi Peugeot 3008

Ovo je novi Panoramic i-Cockpit, a prvi će ga imati novi Peugeot 3008

Novi električni Peugeot 3008, koji će biti predstavljen u rujnu, donijet će i novi Panoramic i-Cockpit, koji će ubuduće biti dostupan i na ostalim novim modelima.

Redizajnirani SUV modeli Peugeot 3008 i 5008 kod nas stižu u prosincu
Čak šest Peugeota je bilo izabrano za Europski automobil godine
Peugeot je predstavio potpuno novi električni SUV E-3008

U rujnu će Peugeot predstaviti potpuno novu generaciju modela 3008, a u njega će biti ugrađen i potpuno novi Panoramic i-Cockpit koji je zaobljen i nudi dijagonalu od 21 inča. Naravno, tu je i novi kompaktni upravljač, na kakve smo već navikli kod Peugeota, a tu je i-Toggles.

U Peugeotu su odlučili spojiti dva od tri elementa i-Cockpita – heads-up zaslon i veliki središnji zaslon osjetljiv na dodir, a oni su sada ugrađeni u zakrivljeni zaslon. Kako bi se dobio „lebdeći“ dojam, tu je i posebno LED osvjetljenje koje pridonosi tom dojmu.

Na lijevoj strani panoramskog zaslona, ​​ploča s instrumentima prikazuje sve informacije u vezi s vožnjom (brzina, mjerač snage, pomoć pri vožnji, protok energije itd.) iznad kompaktnog upravljača, dok na desnoj strani panoramskog zaslona, ​​u sredini armaturne ploče, dio zaslona osjetljivog na dodir dostupan je i vozaču i suvozaču, a može se koristiti za upravljanje sustavima grijanja/klimatizacije, navigacije, medija/povezivanja itd.

Na središnjoj konzoli, ispod zaslona smješten je i-Toggles, prilagodljive virtualne tipke koje se mogu programirati prema želji. Sve to omogućuje više prostora, kako za površinu za punjenje mobitela, ali i prostora za pohranu. Tome je pridonijela i ugradnja tipki mjenjača s desne strane upravljača, pored tipke za paljenje vozila. Više detalja ćemo saznati na jesen, kada se predstavi novi električni Peugeot 3008.

KOMENTARI