Ovo je novi Bentley Bentayga Hybrid

Ovo je novi Bentley Bentayga Hybrid

Bentley je predstavio novi Bentayga Hybrid koji dolazi sa 17,3 kWh baterijom te je i dalje jedini elektrificirani luksuzni SUV na svijetu, a jedan je od dva PHEV modela koja će Bentley predstaviti ove godine.

Bentley Flying Spur od sada dostupan i s manjim V8 motorom
Fokusiran na vozača i elegantan: novi Continental GT
Obnovljen je Bentley Bentayga Speed

Novi Bentley Bentayga Hybrid je dio Bentley100 strategije koja najavljuje kako će Bentley do 2026. godine nuditi isključivo električna ili plug-in hibridna vozila, a novi Bentayga Hybrid bi trebao biti i najprodavanija izvedba ovog SUV-a.

Uz to, ovo je i jedini elektrificirani luksuzni SUV na svijetu, a prema istraživanjima među kupcima prethodnika, on se koristi gotovo svakodnevno a redovito se puni i baterija, što znači kako se vožnja djece do škole ili odlazak u grad odvija na struju i time ne zagađuje okoliš.

Novi model pokreće hibridni sustav koji se sastoji od 3,0-litrenog V6 twin-turbo benzinskog motora i elektromotora koji daju ukupnu snagu od 449 KS i nudi 700 Nm okretnog momenta. Mjenjač je automatski, a prosječna potrošnja ovog modela po NEDC standardu je 3,3 l, i pritom ispušta 78 g CO2.

Ugrađena je baterija kapaciteta 17,3 kWh i punjač snage 7,2 kWh, što znači i punjenje baterije za svega 2,5 sati na dovoljno snažnom punjaču. Doseg na struju nije objavljen, no objavljeno je kako je ukupan doseg vozila 860 km.

Vozaču se na izbor nudi i tri načina vožnje na struju – EV Drive, Hybrid Mode i Hold Mode, a taj je prekidač i jedina razlika u unutrašnjosti ovog luksuznog vozila. Ono što se ne vidi je i nova opcija, odnosno podrška za bežično spajanje s Apple CarPlayom i Android Autom, a ovo je prvi Bentley koji ima podršku za Android Auto. Tu je i aplikacija My Bentley s kojom je moguće podešavati temperaturu unutrašnjosti, provjeriti stanje baterije ili pak provjeriti stanje čitavog automobila.

Unutrašnjost donosi i 10,9-inčni središnji infotainment zaslon, nove USB-C priključke, a i dalje je prisutan luksuz na sve strane – od sjedala presvučenih vrhunskom kožom koja su grijana, hlađena i nude masažu, pa preko vrhunskih materijala koji se koriste pri uređenju unutrašnjosti. Cijena za Bentley Bentayga Hybrid još nije objavljena, no kupcima ovakvih modela ona nije ni presuda. Treba napomenuti samo kako Bentley daje garanciju na bateriju od 8 godina ili 160.000 prijeđenih kilometara.

KOMENTARI