Ovakvog Suzuki Jimnyja sigurno niste nikada vidjeli

Ovakvog Suzuki Jimnyja sigurno niste nikada vidjeli

Britanska tvrtka Samson Engineering Limited prerađuje treću generaciju Suzuki Jimnyja u pick-up vozilo, a u ponudi je u dvije izvedbe – Bergen i Commercial, dok je ukupan rezultat prilično simpatično vozilo.

TOP 10 budućih klasika
Dok svi povećavaju dužinu, Jimny je još kraći nego prethodnik
Suzuki Jimny uređen u stilu klasičnog Land Rover Defendera

Pick-up vozila koja se trenutno prodaju su vam prevelika? Nema problema, jer britanska tvrtka Samson Engineering Limited nudi rješenje u vidu jednog posebnog takvog vozila. Naime, tvrtka se specijalizirala za preradu treće generacije malenog Suzuki Jimnyja u pravo pick-up ili dostavno vozilo, a na tržitu će biti dostupan pod imenom Yomper Suzuki Jimny.

Tvrtka prerađuje Jimny na pravi način, pa prvo skidaju sve s vozila što mogu, zatim ga učvršćuju, kako bi mogao podnijeti veća opterećenja. Također, ovaj se model nudi u izvedbi s dvije dužine međuosovinskog razmaka – 225 cm i 275 cm.

No bez obzira koju izvedbu odabrali nosivost je uvijek 500 kg, dok može povući i teret do 750 kg težine. Zahvaljujući novim amortizerima, povećana je i udaljenost od tla za 50 mm, a za dobre vozne osobine se brine 4×4 pogon na sve kotače.

Što se samog motora tiče, riječ je o standardnom Suzukijevom 1,3-litrenom atmosferskom benzincu koji je uparen s 5-stupanjskim mjenjačem, a kabina ovog vozila je jednaka standardnom Jimnyju treće generacije, osim što se nude samo dva sjedala, no klima je dostupna.

Cijene za ovako prerađene izvedbe kreću od 16.995 GBP, odnosno preračunato u kune od oko 152.000 kuna, a ako želite biti jedinstveni, s ovim automobilom to možete, a uz to ne trebate biti milijunaši da bi ga mogli kupiti.

KOMENTARI