Ova se Toyota proizvodi od 1984. godine, i još je uvijek možete kupiti potpuno novu

Ova se Toyota proizvodi od 1984. godine, i još je uvijek možete kupiti potpuno novu

Land Cruiser J70 je predstavljen 1984. godine, a još uvijek se proizvodi i može kupiti u Japanu i Australiji.

TOP 10 budućih klasika
I Renault Fuego slavi svoj 40. rođendan
Za 60. rođendan Jaguar je obnovio E-Type Series 1 coupe i cabrio iz 1961. godine

Sigurno niste znali kako se ponegdje u svijetu još uvijek može kupiti jedan klasičan primjerak Land Cruisera, ali potpuno nov iz salona. Takva situacija je u Australiji i Japanu, gdje Toyota još uvijek u ponudi ima Land Cruiser J70 koji je bio predstavljen daleke 1984. godine. Osim toga, nedavno je prošao kroz redizajn, no i dalje je riječ o klasiku. Pick-up izvedba je prvenstveno namijenjena Australiji, a od sljedeće godine će biti dostupna i zatvorena izvedba.

Japansku izvedbu pokreće 2,8-litrenim turbo dizelom koji je uparen sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem, a pogon je na sve kotače. Australsku izvedbu pak pokreće 4,5-litreni V8 dizelaš koji razvija snahu od 150 kW/204 KS i nudi 500 Nm okretnog momenta, a također je uparen sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Zanimljivo je i kako je unutrašnjost prilično moderna, iako su osnovne linije dizajna preuzete od originala, no sada je tu 6,7-inčni multimedijski zaslon koji podržava žično spajanje s Android Auto i Apple CarPlay uređajima, a digitalni su i instrumenti i to u dijagonali od 4,2 inča. Zanimljiv je detalj i legendarni digitalni sat na vrhu središnje konzole koji je bio isti u gotovo svim japanskim automobilima iz 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, ali i u nekim novijim modelima.

Ovaj 4,89 metara dug, 1,87 metara širok i 1,92 metara visok automobil dolazi s međuosovinskim razmakom od 2,73 metra, a u novu modelsku godinu dolazi s automatskim svjetlima, upozorenju o napuštanju trake i prepoznavanjem  prometnih znakova. Bez potonje tri stvari možemo lako, ali bi radije vidjeli mogućnost kupnje ovog modela i kod nas.

KOMENTARI