Osvježena Mazda MX-30 u salone stiže već u srpnju

Osvježena Mazda MX-30 u salone stiže već u srpnju

Mazda je pripremila blago dotjeran model MX-30, njihov prvi električni model, koji je dobio tehnološke nadogradnje i nove boje, a u salone će stići već za dva mjeseca.

Ovo će biti najpovoljniji električni automobil u Europi: Dacia Spring
BMW obnovio i električni iX3
Predstavljen je Volvo C40 Recharge

Mazdin prvi serijski električni model, MX-30, dotjeran je za modelsku godinu 2022., a u prodajne salone stiže već u srpnju. Mazda nije dirala dizajn, jer je riječ o automobilu starom tek dvije godine, no zato su dodane nove boje, ali i najnovija tehnologija.

Sada MX-30 podržava trofazno punjenje izmjeničnom strujom od 11 kW, dok je brzina punjenja istosmjernom strujom također poboljšano zahvaljujući povećanju snage punjenja s 40 kW na 50 kW. Time se štedi 10 minuta kod punjenja, pa punjenje sada traje 26 minuta.

Mazda se od prvog dana pobrinula da doživljaj vožnje bude kao kod modela s klasičnim motorima, pa je iz zvučnika dopirao zvuk koji je ”glumio” zvuk motora. Sada je on također poboljšan, pa ako netko ne zna da sjedi u električnom modelu to neće moći nikako prepoznati.

Uz već postojeće boje interijera u bijeloj i smeđoj boji, sada je dodana i crna boja, a izvana je stigla i jedna potpuno nova – Zircon Sand bež boja, koja se može kombinirati s crnim krovom. S istom bojom krova se sada može kombinirati i Jet crna boja, kao i Soul Red Crystal boja.

Iako Mazda nije objavila službene cijene, očekuje se kako se one neće mijenjati u odnosu na dosadašnje, pa možete računati kako cijena za novu Mazdu MX-30 starta od 258.000 kuna.

KOMENTARI