Opako dobro izgleda: ovo je novi Aston Martin Vantage Roadster

Opako dobro izgleda: ovo je novi Aston Martin Vantage Roadster

Već ovo ljeto će kupci moći uživati u novom Aston Martinu Vantage bez krova i s 510 KS ispod haube, a takvo zadovoljstvo će vas koštati minimalno 157.000 EUR.

Posebne James Bond izvedbe: Aston Martin DBS Superleggera 007 Edition i Vantage 007 Edition
Aston Martin predstavio najsnažniju izvedbu modela DBX: DBX707
Aston Martin najavljuje novi DB

Dvije godine je bilo potrebno čekati da Aston Martin predstavi Vantage u izvedbi bez krova, no već prema prvim fotografijama se može zaključiti kako se isplatilo čekati, jer Vantage Roadster izgleda odlično. Osim toga, prve isporuke kreću već u drugom kvartalu, pa će kupci vrlo brzo moći u njemu i uživati.

Vantage Roadster je od Coupea teži svega 60 kg a u to je uključeno i dodatno ukrućenje karoserije ali i novi sklopivi mehanizam koji je puno lakši od prethodnih izvedbi. Spuštanje krova traje 6,7 sekundi, dok je podizanje nešto sporije, odnosno treba mu 6,8 sekundi, a te je radnje moguće raditi i dok vozite do maksimalno 50 km/h.

Pod poklopcem motora se nalazi 4,0-litreni V8 twin turbo motor s 510 KS i 685 Nm okretnog momenta koji je uparen s 8-brzinskim ZF automatskim mjenjačem, koji Vantage Roadster potjera do maksimalnih 305 km/h, dok mu za ubrzanje do 100 km/h treba nešto manje od 4 sekunde (od 0 do 96 km/h mu je potrebno 3,7 sekunde).

U Aston Martinu su mislili i na vaše stvari, pa se u Vantage Roadsteru nudi i prtljažnik obujma 200 litara u koji vam stane golf torba s dodacima, ili pak tjedni šoping u trgovini. No to nije ni važno kod ovog modela. Važnija je cijena koja u Njemačkoj kreće od 157.300 EUR, odnosno od oko 1.170.000 kuna pa na više.

KOMENTARI