Obnovljeni C5 Aircross dobio ozbiljniji izgled, poboljšana Advanced Comfort sjedala i novu multimediju

Obnovljeni C5 Aircross dobio ozbiljniji izgled, poboljšana Advanced Comfort sjedala i novu multimediju

Citroen je pripremio redizajnirani C5 Aircross, koji stiže na ljeto, a donosi novi dizajnerski potpis prednjeg dijela vozila, duži popis sigurnosnih sustava, ali i još više udobnosti za putnike.

Blago dotjerivanje za Hyundai Tucson
Blago dotjerivanje za Range Rover Evoque
Dizel, benzinac ili hibrid?

Kompaktni SUV Citroen C5 Aircross s nama je od 2018. godine, a do sada je prodano preko 260.000 primjeraka, pa je sada pravo vrijeme za njegovu obnovu. Njegov novi izgled je ozbiljniji i snažniji, a donosi i novi dizajnerski jezik dizajna prednjeg dijela vozila, koji će se koristiti i na drugim budućim modelima.

Sada svjetla više nisu odvojena, već su pod jednim staklom, a LED dnevna svjetla se nastavljaju na produžetke ševrona, a ti produžeci također svijetle. Nov je i dizajn prednjeg branika, a njegov donji dio podsjeća na dizajn kakvog smo po prvi puta vidjeli na redizajniranom C3 Aircrossu.

Gledajući s boka, nije se puno toga promijenilo, no tu su novi 18-inčni aluminijski naplatci, kao i poklopci retrovizora i krovni nosači pobojani u crnu boju visokog sjaja. Straga su svjetla dobila novu grafiku, a redizajniran je i stražnji branik.

Kupcima se na izbor nude tri pogona, a početak ponude je 131 KS snažan turbo benzinac, a slijedi jednako snažan turbo dizel motor, koji se mogu kombinirati sa 6-stupanjskim ručnim ili 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Tu je i plug-in hibridna izvedba koja nudi ukupnu snagu od 224 KS, kao i bateriju koja omogućuje autonomiju od 55 km.

Unutrašnjost je također dorađena i donosi poboljšana Advanced Comfort sjedala, kao i novu središnju konzolu, na čiji je vrh postavljen novi 10-inčni multimedijski sustav. U unutrašnjosti se koriste i kvalitetniji materijali nego prije, a produžen je i popis serijske, ali i dodatne opreme s mnogo mogućnosti personalizacije.

Citroen C5 Aircross je dug 4500 mm, širok 1840 mm i visok 1670 mm, a nudi i 2730 mm međuosovinskog razmaka kako bi putnici imali dovoljno mjesta. Tu je i prtljažni prostor obujma 580 do 720 litara, ovisno o tome kako su postavljena stražnja sjedala, u izvedbi s benzinskim i dizel motorom, dok plug-in hibridna izvedba nudi prtljažnik obujma 460 litara.

Citroen je poboljšao i ovjes, koji sada nudi još udobniji boravak u vozilu, a zahvaljujući udaljenosti od tla od 230 mm ni silazak s asfaltiranih prometnica mu neće stvarati problem. Redizajnirani C5 Aircross na tržište stiže na ljeto, po još nepoznatim cijenama, iako se one neće puno mijenjati od aktualne izvedbe.

KOMENTARI