Novi paket opreme Extreme i snažniji električni motor za Daciju Spring

Novi paket opreme Extreme i snažniji električni motor za Daciju Spring

Dacia je predstavila snažniju inačicu električnog Springa koji sada donosi novi i snažniji elektromotor od 65 KS, a tu je i nova i bogatija oprema Extreme.

U srpnju je Dacia Sandero bio najprodavaniji model u Europi
Kako napraviti privlačan i istovremeno povoljan automobil?
Dacia Jogger i njeni pametni krovni nosači

Dacia je s modelom Spring pogodila ukus kupaca, a riječ je o najpovoljnijem električnom automobilu na tržištu. Od 2021. godine, kada je krenula prodaja, Spring je prodan u više od 100.000 primjeraka. A sada će biti još zanimljiviji kupcima, sa snažnijim motorom i bogatom Extreme opremom.

Dacia Spring Electric 65 dolazi s novim elektromotorom koji razvija maksimalnu snagu od 48 kW/65 KS. Tu je i baterija kapaciteta 27,4 kWh koja omogućuje autonomiju od 220 km u mješovitom ciklusu, odnosno do 305 km u gradskoj vožnji. Nažalost, Dacia još nije objavila podatke o ubrzanju, maksimalnoj brzini ili okretnom momentu, pa se ne zna koliko je točno ovaj motor brži.

Što se pak Extreme opreme tiče, ona donosi detalje boje bakra izvana i u unutrašnjosti, gumene tepihe, posebne poklopce naplataka, 7-inčni multimedijski zaslon s navigacijom, stražnju kameru i senzore i električne retrovizore. Klima je serijska još od početnog paketa Essential, a njega će i dalje pokretati slabiji motor s 45 KS. Preporučena cijena nove izvedbe u Europi je 22.300 eura, a i kod nas bi cijena trebala biti vrlo slična. Narudžbe kreću uskoro, a prve isporuke kupcima se očekuju na ljeto.

KOMENTARI