Novi Nissan Note iznenađuje izgledom, kao i hibridnim te električnim pogonom

Novi Nissan Note iznenađuje izgledom, kao i hibridnim te električnim pogonom

Nissan je predstavio treću generaciju modela Note koja donosi atraktivniji izgled, ali i nove pogonske motore, no vjerojatno ni ovaj model nećemo vidjeti u Europi.

Prva iskustva: električni Volkswagen e-Crafter u rukama kupaca
Kad se spoje prošlost i sadašnjost: 1977 Chevrolet K5 Blazer-E koncept
U domaće salone stiže i električni SUV Peugeot e-2008 sa 136 KS i 50 kWh baterijom

Nissan je još 2017. godine s europskog tržišta povukao gradski monovolumen Note, model kojeg ste u dvije generacije često mogli vidjeti na cestama. Bilo je riječ o prilično prostranom modelu s dobrom motorizacijom i bogatom opremom po povoljnoj cijeni, posebice tijekom posljednjih godina prodaje. A sada je predstavljena i treća generacija modela Note koja donosi pregršt novosti, no vjerojatno je nećemo vidjeti na europskim cestama. Šteta.

Novi Nissan Note dolazi na novoj CMF-B platformi a u odnosu na prethodnika je kraći za 55 mm, a smanjen je i međuosovinski razmak za 20 mm, no iz Nissana kažu kao u unutrašnjosti i dalje ima mnogo mjesta za putnike.

Veliko je iznenađenje i dizajn vanjskog dijela koji, barem po fotografijama, ne izgleda više toliko monovolumenski, a puno privlačniji je i dizajn stražnjeg dijela vozila. Unutrašnjost je također nova i donosi digitalnu instrument ploču, kao i veliki infotainment zaslon.

Još zanimljivije zvuče i pogonski agregati. Tako će novi Note pokretati hibridni e-Power 1,2-litreni trocilindraš i elektromotor koji razvijaju ukupnu snagu od 115 KS i 280 Nm okretnog momenta, a tu je i električna izvedba s dva elektromotora koja ima i pogon na sve kotače.

Kipci mogu birati između 13 boja karoserije, uz nekoliko dvobojnih kombinacija, a nude se i 15 i 16-inčni naplatci. Cijene u Japanu startaju od oko 16.500 EUR.

KOMENTARI