Novi koncept Zagreb Auto Showa: manje automobila, više motocikala i gospodarskih vozila

Novi koncept Zagreb Auto Showa: manje automobila, više motocikala i gospodarskih vozila

Sada je i službeno, Zagreb Auto Show mijenja svoj koncept, te će se naglasak staviti za gospodarska vozila i motocikle, dok će izloženi automobili zauzimati najmanje izložbenih kvadrata.

Zagreb Auto Show 2018.
Ovaj bicikl vozi se brzinom od 50 km/h
Zagreb Auto Show 2018: pogledajte novitete direktno sa Zagrebačkog Velesajma

Nakon što je nedavno objavljeno kako se poznati Salon automobila u Frankfurtu za 2021. godinu otkazuje i kako ga više neće biti, već se traži novi koncept i grad u kojem će se budući sajam održati, a koji bi ponovo privukao izlagače, slično se događa i sa Zagreb Auto Showom. Naime, sa Zagrebačkog velesajma je stigla i službena obavijest o promjeni koncepta samog sajma.

Tako će ove godine naglasak biti na motocikle i gospodarski program, te prateću industriju, a sve u cilju rasta proizvodnog potencijala značajnog za razvoj gospodarstva Grada Zagreba i Republike Hrvatske”, kažu u priopćenju, i nastavljaju ”Segment osobnih automobila bit će zastupljen u manjoj mjeri. Uz postojeći trend, jedan od razloga promjene koncepta je i odustajanje od sudjelovanja na ovogodišnjem Zagreb Auto Showu većine izlagača marki osobnih vozila”.

Što ovo znači za posjetitelje? Sigurno će ih biti nešto manje, no na svoje će doći ljubitelji motocikala koji će imati veću izložbenu površinu i više neće biti na katu, a izlagači će moći izložiti i više motocikala. Isto vrijedi i za sve tvrtke koje prodaju gospodarska vozila i/ili njihove prerade, a sajam će dobro doći gospodarstvenicima jer će na jednom mjestu moći vidjeti većinu vozila i izabrati ono pravo za njihove poslovne potrebe.

Više informacija će stići u narednim tjednima, a za sve zainteresirane posjetitelje, podsjećamo kako će se Zagreb Auto Show održati od 31.03. do 05.04.2020. godine.

KOMENTARI