Nova Honda Jazz prva u klasi donosi prednji središnji zračni jastuk

Nova Honda Jazz prva u klasi donosi prednji središnji zračni jastuk

Središnji zračni jastuk koji je ugrađen s unutarnje strane vozačkog sjedala Honda će serijski ugrađivati u novi Jazz i time je Jazz postao prvi japanski automobil i prvi u klasi koji će biti njime opremljen.

Prve fotografije nove Honde Civic s 5 vrata, koja stiže tek na jesen 2022.
Honda e ubrzava i koči preko jedne nožne papučice
Honda je predstavila novi Civic za SAD, a europska izvedba neće biti puno drugačija

Vjerojatno za njega niste ni čuli, Honda u novom Jazzu će ga ponuditi u serijskoj opremi, a riječ je o novom zračnom jastuku koji se ugrađuje s unutarnje strane naslona sjedala, i time dodatno štiti vozača. Jazz će biti prvi automobil u klasi koji će serijski dolaziti s njime, a ujedno će biti i prvi model nekog japanskog proizvođača koji će ga ponuditi serijski.

Taj zračni jastuk dodatno štiti vozača prilikom bočnog udarca, posebno se to odnosi na vratne trzaje, a ujedno služi i kako ne bi došlo do kontakta između vozača i suvozača, koji su jako česti prilikom bočnih udarca. Prema testiranjima u Hondi, ovaj zračni jastuk smanjuje ozljede glave za 85 % kod putnika bliže sudaru, odnosno 98 % kod putnika sa suprotne strane.

Novi Jazz dolazi i s i-side Airbag System zračnim jastucima koji du ugrađeni u stražnja sjedala i koji štite putnike na stražnjim sjedalima od direktnih udaraca u vrata ili C nosač prilikom udaraca u bočnu stranu.

Kada se sve zbroji, nova Honda Jazz će dolaziti s čak deset zračnih jastuka – prednja dva za vozača i suvozača, prednji i stražnji bočni zračni jastuci, zračne zavjese, zračni jastuk za koljeno vozača i prednji središnji zračni jastuk.

KOMENTARI