Nova generacija Honde Civic Type R stiže 2022. godine

Nova generacija Honde Civic Type R stiže 2022. godine

Honda je objavila dvije fotografije još uvijek poprilično zamaskiranog Civica Type R i pritom je objavljeno kako će serijska izvedba stići već sljedeće godine.

Honda je predstavila novi Civic za SAD, a europska izvedba neće biti puno drugačija
14.000 kuna povoljnija nova Honda Civic
Honda predstavila Civic s dizelskim motorom

U lipnju je Honda objavila prve fotografije i informacije nove generacije Civica, o čemu više možete pročitati ovdje, a sada su objavljene i dvije teaser fotografije nove generacije najsnažnije Type R izvedbe. Podsjetimo se, novi Civic je već 11. generacija, a s novom generacijom na europsko tržište stiže samo kompaktna izvedba s 5 vrata, dok će se za pogon brinuti isključivo hibridni pogon. A kako je Honda najavila kako će se na europskom tržištu prodavati isključivo elektrificirani modeli, tako je vrlo vjerojatno kako će i novi Civic Type R biti elektrificiran.

No to su sve nagađanja, kao i ona kako će snaga koju razvija novi Civic Type R biti oko 340 KS, no zna se kako će mjenjač biti isključivo ručni sa 6-stupnjeva prijenosa, a pogon će biti na prednje kotače. Izgled je sada puno smireniji nego na aktualnoj generaciji, a zanimljivo je vidjeti tri ispušne cijevi smještene u sredinu stražnjeg branika i suprotnog su postavljanja nego do sada – sada je velika cijev u sredini i po jedna manja sa svake strane, kao i stražnji spojler koji izgleda kao da ga je postavljala neka tunerska tvrtka.

Aktualna generacija Civica Type R:

Naravno, unaprijeđena će biti i unutrašnjost gdje će biti ugrađena sportska sjedala i volan, a tu će biti i svi ostali detalji s ”obične” izvedbe: digitalna instrument ploča, veliki multimedijski zaslon i ostali detalji, a zasloni će vjerojatno dobiti posebne podizbornike koje će vozaču davati dodatne informacije o vožnji.

KOMENTARI