Najavljen je potpuno novi Volkswagen Caddy Mini-Camper, a dolazi već na jesen

Najavljen je potpuno novi Volkswagen Caddy Mini-Camper, a dolazi već na jesen

Već u rujnu će Volkswagen predstaviti novi Caddy u kamperskoj izvedbi, a novi model donosi potpuno novo unutrašnje uređenje te više prostora i praktičnosti.

Svjetska premijera: Volkswagenova mobilna stanica za punjenje
Stigao je plug-in hibrid Volkswagen Tiguan eHybrid s 245 KS
Novi Volkswagenov rekord

Volkswagen je pokazao prve skice nadolazeće nove izvedbe pete generacije Caddyja koji će doći pod imenom Mini-Camper, a nasljeđuje prethodnika s imenom Caddy Beach. A s novim imenom Volkswagen najavljuje i potpuno novu i praktičniju unutrašnjost, pa se prostor za spavanje slobodno može uspoređivati s većom braćom. U ponudi će biti i panoramski stakleni krov koji zauzima površinu od 1,4 m2, kao savršen za romantične večeri i pogled na zvijezde, no moguće ga je i zatamniti kako vas ujutro sunce ne bi (pre)rano probudilo. Uz to, u njega je moguće pohraniti i kamperske stolce i stol iz modela California.

Za pogon će se brinuti dvolitreni TDI Evo motori koji će se nuditi u izvedbi sa 75 KS, 102 KS i 122 KS, a u ponudi će biti i jedan turbo benzinac obujma 1,5 litara i snage 116 KS. Naravno, kao i klasična izvedba, i Caddy Mini-Camper dolazi s potpunom sigurnosnom opremom, a tu je i 19 sustava pomoći vozaču, a posebno treba izdvojiti sustav Trailer Assist koji omogućuje lakše manevriranje s priključenom prikolicom, ali i Travel Assist koji se koristi pri svim brzinama i po prvi puta se pojavljuje u nekom Volkswagen komercijalnom vozilu.

Sve tehničke specifikacije, ali i sve mogućnosti koje pruža unutrašnjost bit će poznati u rujnu, kada će biti i svjetska premijera Caddy Mini-Campera, a tada će se znati i cijene novog modela.

KOMENTARI