Na ljeto stiže i Hilux s GR Sport obilježjima

Na ljeto stiže i Hilux s GR Sport obilježjima

Hilux GR Sport je novopridošlica GR Sport obitelji, a donosi 204 KS snažan turbo dizel motor, ali i poboljšan ovjes, te GR detalje na vanjskom i unutarnjem dizajnu.

I novi Land Cruiser dobiva GR Sport izvedbu
I najnoviji kompaktni SUV Toyota Corolla Cross dobiva GR Sport izvedbu
I Toyota C-HR dobiva opremu GR Sport, a promjena ima i kod C-HIC paketa opreme

Toyota će i svoj jedini pick-up model koji nudi na europskom tržištu, Hilux, ponuditi sa sportskim detaljima, a koji će se na tržištu naći već ovo ljeto i donosit će oznake GR Sport. Toyota se s Hiluxom natječe i na reliju Dakar, pa sportski pedigre nije tu bez razloga.

Toyota je doradila ovjes, a tu su novi monotube amortizeri, kao i nove prednje opruge, koji doprinose boljem upravljanju, posebice na težim terenima. No sveukupno gledano, tu je i veća udobnost.

Za pogon se koristi 2,8-litreni turbo dizel motor koji razvija maksimalnu snagu od 150 kW/204 KS i nudi velikih 500 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem. GR Sport dolazi isključivo u kombinaciji s duplom kabinom, a ovaj model može i vući prikolicu tešku do 3500 kg.

Što se tiče vizualnih promjena, sprijeda je vidljiva nova mrežasta maska, kao i veći otvori za maglenke, a tu su i 17-inčni dvobojni aluminijski naplatci, kao i crni detalji na retrovizorima, bočnim stepenicama i ručki za otvaranje utovarnog prostora.

U unutrašnjosti nas očekuju nova sportska prednja sjedala koja su napravljena od kombinacije kože i platna i imaju crvene prošive, a tu su i GR Sport oznake, kao i drugačija animacija na zaslonu. Serijska oprema donosi paljenje bez ključa, automatski dvozonski klima uređaj, Downhill Assist Control, LED svjetla i ostalu opremu, a na tržište stiže već ovo ljeto. Cijene će pak biti poznati pred sam početak prodaje.

KOMENTARI