Predstavljen koncept Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo

Predstavljen koncept Genesis X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo

Na finalu Grand Turismo World Series u Barceloni, Genesis je predstavio koncept u punoj veličini, a u igri Gran Turismo 7 će biti dostupan od siječnja 2024. godine.

Predstavljen je električni Genesis GV60
Genesis X Concept je zanimljivo dizajnirani električni GT coupe budućnosti
Predstavljena je nova generacija luksuzne limuzine Genesis G80

Marka Genesis je u Barceloni predstavila X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo koncept, i to tijekom finala u Gran Turismo World Series natjecanju u Barceloni. Konceptni je automobil kreiran kao dio serije Vision Gran Turismo tvrtke Polyphony Digital, a bit će dostupan za utrke u igri od siječnja 2024. godine.

“Naš je cilj bio stvoriti bezvremenski dizajn ukorijenjen u biti motosporta,” rekao je John Krsteski, viši glavni dizajner Genesisa. “Imamo nevjerojatno raznolik globalni dizajnerski tim koji su zaljubljenici u automobile i utrke. Dizajneri su uživali u prilici da stvore trkaći automobil koji je sadržavao elemente dizajna Genesis kao i tehničke karakteristike. Postao je katalizator inspiracije za naše druge programe.”

Koncept sadrži najnoviji dizajnerski izričaj Genesisa, a Magma boja naglašava sportski izgled ovog modela. Naravno, prilikom dizajna najviše se razmišljalo o performansama, pa je stoga dizajn podređen što manjem koeficijentu otpora zraka, a kod ovog koncepta on je 0,34.

X Gran Berlinetta Vision Gran Turismo pokreće središnje postavljeni Lambda 11 V6 motor električno potpomognut tehnologijom Genesis E-SC, a ovaj hibridni sklop razvija maksimalnu snagu od 787 kW/1071 KS i pritom nudi 1337 Nm okretnog momenta. Benzinski V6 motor se vrti na 10.000 okretaja i nudi snagu od 870 KS, dok elektromotor razvija dodatnu snagu od 201 KS.

KOMENTARI