Mazdine tvornice diljem svijeta bit će ugljično neutralne do 2035. godine

Mazdine tvornice diljem svijeta bit će ugljično neutralne do 2035. godine

Kako bi se postigla ugljična neutralnost, Mazda će se fokusirati na očuvanje energije, obnovljive izvore energije I korištenje ugljično neutralnih goriva, a nadaju se kako će čitav svoj opskrbni lanac učiniti ugljično neutralnim do 2050. godine.

ZET isprobao autobus na vodik koji ne zagađuje, pa jednog dana možda krenu u redovite vožnje Zagrebom
Nedostatak čipova usporava proizvodnju automobila u Njemačkoj barem do 2024. godine
Mercedes-Benz ubrzava tranziciju u potpuno električnu marku

Mazda Motor Corporation danas je objavila svoju predanost da sve njene tvornice budu globalno ugljično neutralne do 2035., podržavajući cilj da cijeli Mazdin opskrbni lanac postane ugljično neutralan do 2050. godine. Mazda smatra da je ključna odgovornost svih proizvođača automobila njihova uloga u suzbijanju globalnog zatopljenja smanjenjem emisije CO2 u svakom koraku proizvodnje vozila, uključujući proizvodnju, transport, korištenje vozila i recikliranje.

Kako bi postigla ugljičnu neutralnost u Mazdinim tvornicama diljem svijeta do 2035., Mazda će nastaviti blisko surađivati sa svojim partnerima te je fokusirana na tri područja: (1) očuvanje energije, (2) prelazak na obnovljive izvore energije, (3) uvođenje ugljično neutralnog goriva za interni prijevoz. Prvo područje usredotočeno je na napore za očuvanje energije tijekom procesa proizvodnje vozila, koji ispuštaju velike količine CO2. To uključuje smanjenje toplinske energije razvojem boja koje se stvrdnjavaju na nižim temperaturama i poboljšanje učinkovitosti pretvorbe energije optimizacijom tehnologije obrade.

Što se tiče drugog područja, tj. prelaska na obnovljive izvore energije, Mazda prepoznaje važnost ne samo poduzimanja koraka prema ugljičnoj neutralnosti tvrtke, već i doprinosa rastu lokalnog gospodarstva u kojemu se nalaze njezine tvornice. Tako će proaktivno sudjelovati u naporima Pododbora za promicanje ugljično neutralne električne energije u regiji Chugoku, čiji je cilj proširiti ponudu i potražnju ugljično neutralne električne energije u cijeloj regiji. Mazda također razmatra različite oblike dekarbonizacije, kao što je proizvodnja električne energije uz niski sadržaj/bez ugljika u svojim postrojenjima i nabava električne energije od dobavljača koji koriste obnovljive izvore energije.

Za uvođenje ugljično neutralnih goriva, što je treće područje, aktivnosti uključuju Mazdine napore prema korištenju ugljično neutralnog goriva za interni prijevoz u suradnji s Hirošimskim Vijećem za suradnju automobilske industrije, akademske zajednice i vlade, koje promiče praktičnu upotrebu biogoriva nove generacije. Iskoristit će se inicijative koje se provode u Japanu i koristiti ih kao osnovu za implementaciju optimalnog pristupa za svako postrojenje izvan Japana. Kroz ove napore, Mazda će nastaviti činiti stabilne korake prema većem izazovu stvaranja ugljično neutralnog cjelokupnog lanca opskrbe do 2050. godine.

KOMENTARI