Honda i Sony će osnovati zajedničku tvrtku za razvoj električnih vozila

Honda i Sony će osnovati zajedničku tvrtku za razvoj električnih vozila

Dva japanska diva, Honda i Sony, osnivaju novu tvrtku za razvoj i prodaju električnih vozila koja će prve automobile početi isporučivati do početka 2025. godine.

Dacia Bigster koncept je najava novog velikog SUV-a sa 7 sjedala
Prava “retro vibra” na Hyundaijev način: N Vision 74
Mini Vision Urbanaut koncept prikazuje kako Mini vidi budućnost svojih modela

Stigla je obavijest o osnivanju nove tvrtke koja će se baviti razvojem i prodajom električnih vozila, a osnivaju je dva japanska diva – Sony i Honda. Nova tvrtka će biti osnovana do kraja ove godine, a prve isporuke se očekuju najkasnije do početka 2025. godine.

Iako detaljnih informacija još nema, navodi se kako se čeka i odobrenje regulatornih institucija oko nove tvrtke. ”Očekuje se kako će nova tvrtka planirati, dizajnirati, razvijati i prodavati električna vozila, ali neće posjedovati i upravljati proizvodnim pogonima” rekli su iz kompanija. Proizvodnju će preuzeti Honda u jednoj od svojih tvornica.

Pritom će Sony imati zadatak da napravi platformu koja će pružati usluge mobilnosti, a ova tvrtka poznata po svojim elektroničkim uređajima, već je predstavila dva konceptna automobila, a time je izrazila i želju da krene u jednom posve novom smjeru. Tom je prigodom Kenichiro Yoshida na ovogodišnjem CES-u izjavio: ”S našim tehnologijama snimanja, senzora, oblaka, zabave i 5G tehnologija, mislimo kako je Sony dobro pozicioniran kao iznimno kreativna tvrtka koja bi mogla redefinirati mobilnost.

KOMENTARI