Maserati najavio natjecateljski MC20 GT2

Maserati najavio natjecateljski MC20 GT2

Tijekom sljedeće godine Maserati će model MC20 GT2 uključiti u natjecanje Fanatec GT2 European Series, a za sada su objavljena tek ove dvije fotografije novog modela.

Predstavljene su Trofeo izvedbe Maseratija Ghibli i Quattroporte
Kraj za Maserati Ghibli u 2024. godini
Maserati predstavio manji SUV Grecale

Natjecateljski Maserati MC20 GT2 se bazira na modelu MC20, a ova izvedba je pripremljena i prerađena za natjecanje Fanatec GT2 European Series, a pokreće ga 3,0-litreni twin-turbo V6 motor čija maksimalna snaga još uvijek nije otkrivena. Motor je uparen sa 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem, a snaga se prenosi na stražnje kotače. Naravno, ovaj model će proći i sva FIA-ina stroga pravila za natjecanja.

To podrazumijeva i jedno sjedalo u unutrašnjosti, trkaći sigurnosni pojas koji se kopča u 6 točaka, volan od ugljičnih vlakana, kao i niz druge opreme koja je potrebna kako bi automobil bio istovremeno siguran i lagan. Maserati je već dugi niz godina prisutan u raznim natjecanjima, i to uglavnom uspješno, a s nastupima u Fanatec GT2 European Series, kao i u Formuli E, Maserati želi graditi novi image za budućnost. A što se tiče početka natjecanja, Maserati očekuje kako će MC20 GT2 imati prvi nastup tijekom sljedeće godine.

KOMENTARI