Kraj za Maserati Ghibli u 2024. godini

Kraj za Maserati Ghibli u 2024. godini

Iako se već dugo šuška o ovome, sada je I potvrđeno kako će limuzina Maserati Ghibli biti ukinuta tijekom 2024. godine, a direktnog nasljednika neće biti.

Kia već sljedeće godine zaustavlja proizvodnju Stingera
Do kraja godine prestanak proizvodnje za Alfa Romeo Giuliettu
Kraj za Mazdu CX-3 do kraja godine, barem na europskom tržištu

Čak ni luksuzne i sportske limuzine više nisu među traženijim modelima, a već vremešni Maserati Ghibli, koji je predstavljen 2013. godine, uskoro očekuje mirovina. Naime, prema izjavi Granta Barlinga, direktora marke, Ghibli će se prestati proizvoditi tijekom 2024. godine! No osim prestanka proizvodnje, potvrđeno je kako direktnog nasljednika neće biti, no djelomični nasljednik će biti nova generacija modela Quattroporte.

Naime, već se neko vrijeme razmišlja o spajanju ta dva modela, a sve manja potražnja za limuzinama dovela je do toga da će se modeli Ghibli i Quattroporte spojiti u jedan model, a on će nositi ime Quattroporte. Zanimljivo je kako će nova generacija biti manja, odnosno sličnija dimenzijama Ghiblija, a uz to će biti riječ o čisto električnom modelu.

Osim toga, otkriveno je i kako će 3,8-litreni V8 twin-turbo benzinac također biti ukinut, a novi trolitreni V6 će u proizvodnji ostati najdulje 7 godina, jer je već ranije najavljeno kako 2030. godine Maserati prelazi u isključivo električnu marku. Uz to, potvrđeno je i kako će sljedeća generacija modela Levante dobiti i potpuno električnu izvedbu.

KOMENTARI