Lexus LY 650 nije novi model automobila nego luksuzna jahta

Lexus LY 650 nije novi model automobila nego luksuzna jahta

Uz automobile, Lexus će od sada proizvoditi i luksuzne jahte, a prvi model je LY 650 nastao na Sport Yacht Conceptu

Lexus je upravo obilježio 30 godina postojanja
Od sada ćete na javnim gradskim cestama viđati automobile koji sami voze
Novi Lexus LC500 convertible

Lexusovu jahtu LY 650 pogonit će dva motora Volvo Penta IPS od po 1350, 1200 ili 1050 KS, a u salonu će glazba svirati preko Mark Levinson Surround Sound System asa subwooferima. Dužina jahte je 19,94 metra. LY 650 se ponosi i nizom funkcija za pomoć kao što su upravljanje joystickom, zadržavanje broda na mjestu te funkcijom automatskog namještanja flapsova.

Zapremina spremnika goriva iznosi 4.012 litara, zapremina spremnika vode 852 litara, a na jahti se nalaze tri spavaće kabine visine veće od dva metra za 6 osoba, svaka sa zasebnim zahodom i tušem. LY 650 je izgrađen u suradnji s majstorima brodogradilišta Marquis Yachts u gradu Pulaski, u Wisconsinu, u SAD.

Suradnja s talijanskim dizajnerskim studijem za jahte Nuvolari Lenard je rezultirala naprednim dizajnom i udobnim unutarnjim prostorom za život koji ilustrira visoku kvalitetu u svakom detalju. Trup ove jahte je izrađen od laganog kompozitnog materijala visoke krutosti koji kombinira CFRP (plastika ojačana ugljičnim vlaknima) i GFRP (plastika ojačana staklenim vlaknima), te je razvijena u suradnji s Marquis Yachts LLC.

Lexus LY 650 je opremljena LY-Linkom, naprednom tehnologijom povezivanja za brodove koja u stvarnom vremenu dijeli informacije i osigurava nadzor nad pojedinim funkcijama broda. Ova tehnologija se može koristiti za nadzor broda i slanje obavijesti putem SMS poruka u slučaju otkrivanja nepravilnosti. Povećava komfor jer omogućava korisnicima daljinsko pametnim telefonom uključivanje i isključivanje sustava kao što su klima uređaj na brodu i svjetla.

Što sve nudi ova jahta moći će se vidjeti na Međunarodnom salonu brodova u Fort Lauderdaleu, na Floridi od 30. listopada do 3. studenog 2019.

KOMENTARI