Lexus LY 650 nije novi model automobila nego luksuzna jahta

Lexus LY 650 nije novi model automobila nego luksuzna jahta

Uz automobile, Lexus će od sada proizvoditi i luksuzne jahte, a prvi model je LY 650 nastao na Sport Yacht Conceptu

Lexus nudi Relax program s do 10 godina jamstva na vozila
Više udobnosti i prilagodbe u Lexusu ES modelske godine 2023.
Lexus će u Tokiju predstaviti električne koncepte sljedeće generacije

Lexusovu jahtu LY 650 pogonit će dva motora Volvo Penta IPS od po 1350, 1200 ili 1050 KS, a u salonu će glazba svirati preko Mark Levinson Surround Sound System asa subwooferima. Dužina jahte je 19,94 metra. LY 650 se ponosi i nizom funkcija za pomoć kao što su upravljanje joystickom, zadržavanje broda na mjestu te funkcijom automatskog namještanja flapsova.

Zapremina spremnika goriva iznosi 4.012 litara, zapremina spremnika vode 852 litara, a na jahti se nalaze tri spavaće kabine visine veće od dva metra za 6 osoba, svaka sa zasebnim zahodom i tušem. LY 650 je izgrađen u suradnji s majstorima brodogradilišta Marquis Yachts u gradu Pulaski, u Wisconsinu, u SAD.

Suradnja s talijanskim dizajnerskim studijem za jahte Nuvolari Lenard je rezultirala naprednim dizajnom i udobnim unutarnjim prostorom za život koji ilustrira visoku kvalitetu u svakom detalju. Trup ove jahte je izrađen od laganog kompozitnog materijala visoke krutosti koji kombinira CFRP (plastika ojačana ugljičnim vlaknima) i GFRP (plastika ojačana staklenim vlaknima), te je razvijena u suradnji s Marquis Yachts LLC.

Lexus LY 650 je opremljena LY-Linkom, naprednom tehnologijom povezivanja za brodove koja u stvarnom vremenu dijeli informacije i osigurava nadzor nad pojedinim funkcijama broda. Ova tehnologija se može koristiti za nadzor broda i slanje obavijesti putem SMS poruka u slučaju otkrivanja nepravilnosti. Povećava komfor jer omogućava korisnicima daljinsko pametnim telefonom uključivanje i isključivanje sustava kao što su klima uređaj na brodu i svjetla.

Što sve nudi ova jahta moći će se vidjeti na Međunarodnom salonu brodova u Fort Lauderdaleu, na Floridi od 30. listopada do 3. studenog 2019.

KOMENTARI