Legendarna Integra se vraća kao 5-vratna coupe limuzina

Legendarna Integra se vraća kao 5-vratna coupe limuzina

Američka Acura, luksuzna podmarka Honde, predstavila je novu Integru za tamošnje tržište s 1,5-litrenim turbo benzincem ali i karoserijom koja podsjeća na limuzinu, ali skriva praktična peta vrata.

Redizajn za limuzinu Subaru Legacy
Toyota Aygo X: gradski automobil u atraktivnoj crossover izvedbi
Predstavljen je novi Subaru WRX, a nova STI izvedba se još čeka

Kada se spomene Integra, svima na pamet pada Hondin coupe model, čija je proizvodnja prestala 2006. godine, a sada se to poznato ime vraća na tržište. No nova Integra dolazi pod markom Acura, luksuznijom markom Honde za tržište SAD-a, a riječ je o limuzini s 5 vrata, a posebno se ističe baš taj detalj, jer je na tamošnjem tržištu riječ o jedinstvenom rješenju u klasi. A limuzine čak i tamo više ne prolaze dobro.

Na prvi pogled nova Integra dizajnersku inspiraciju vuče iz nove Honde Civic, a od nje je nešto veća. Duga je 4719 mm, široka 1829 mm i visoka 1409 mm, dok je međuosovinski razmak dug 2735 mm. Serijski dolazi sa 17-inčnim aluminijskim naplatcima, dok bogatiji paket opreme dobiva 18-inčne aluminijske naplatke.

Za pogon se koristi 1,5-litreni VTEC turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 147 kW/200 KS, nudi 260 Nm okretnog momenta i uparen je s CVT automatskim mjenjačem. No zanimljivo je da se u izvedbi Integra A-Spec nudi doplata za 6-stupanjski ručni mjenjač, što je također jedinstvena opcija u ovoj klasi na tamošnjem tržištu.

Za dizajn unutrašnjosti se kao inspiracija ponovno koristio novi Civic, a standardno dolazi 10,2-inčna digitalna instrument ploča te 7-inčni multimedijski zaslon s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, s mogućnost bežičnog spajanja u najboljem paketu opreme, a tada se povećava i multimedijski zaslon na 9 inča. Tu je i 5,3-inčni Head Up zaslon, dok ze za zvuk brine opcijski ELS Studio 3D premium audio sustav sa 16 zvučnika.

Kao što se i očekuje od automobila ove klase, serijska su sva LED svjetla, dvostruki ispušni sustav, kao i čitav niz sigurnosnih sustava, te sustava pomoći vozaču. Nova Acura Integra je već dostupna za narudžbu kod distributera u SAD-u, a početna cijena joj je 30.800 USD, odnosno preračunato oko 225.000 kuna. Tko zna, možda u budućnosti dobije i hibridni pogon, pa stigne i na europsko tržište, ali pod Hondinom značkom.

KOMENTARI