Lamborghini predstavio Huracan Sterrato, off-road izvedbu sportskog automobila

Lamborghini predstavio Huracan Sterrato, off-road izvedbu sportskog automobila

Huracan Sterrato je jedna jako zanimljiva izvedba ovog popularnog Lamborghinijevog modela, a Lamborghini ga najavljuje kao začetnika novog segmenta u svijetu supersportskih automobila.

Rimac C_Two prodaje se za 73.594 kn mjesečno ili za 8.510.000 kn u kešu
Lamborghini Polo Storico restaurira ikonsku Miuru SVR
Lamborghini najavljuje dva zanimljiva modela

Još prije ljeta 2019. godine Lamborghini je bio predstavio koncept Huracan Sterrato, a iako smo mislili kako se ovakva izvedba neće nikada serijski proizvesti, ipak smo bili u krivu, jer je upravo predstavljena serijska izvedba ovog modela. U Lamborghiniju kažu kako ova izvedba Huracana stvara novi segment u svijetu supersportskih automobila, izgleda kako bi u budućnosti mogli vidjeti više ovakvih izvedbi.

U odnosu na koncept nema puno promjena, a najvidljivija je i dalje povišen razmak od tla za 47 mm, dodatna LED svjetla sprijeda, prošireni blatobrani, širim tragom kotača i 20-inčnim aluminijskim naplatcima. Naravno, tu je i zaštita oko čitavog ruba karoserije, a poseban detalj su i krovni nosači, jer kakav bi to „SUV“ bio, ako nema krovne nosače.

Za pogon se koristi 5,2-litreni V10 motor koji razvija maksimalnu snagu od 471 kW/640 KS, a koji je uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Tu je i pogon na sva četiri kotača, ali i upravljanje na sva četiri kotača, a dorađen je i ovjes.

Osim što je poseban u svojem vizualnom dijelu, ovaj model je poseban i po tome što je on ujedno i posljednji Lamborghini kojeg pokreće isključivo motor s unutarnjim izgaranjem, a svi budući modeli će biti elektrificirani. Cijena za Lamborghini Huracan Sterrato još nije objavljena, a prve isporuke se očekuju početkom sljedeće godine.

KOMENTARI