Proizveden i posljednji Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae

Proizveden i posljednji Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae

Posljednji primjerak je napravljen u čast modela Miura Roadster, a dolazi s istom posebnom Azzuro Flake plavom bojom.

Jubilarni Aventador S Roadster ide u Japan
Otkrivamo koliko je Lamborghini isporučio vozila
Novi najavni video za Lamborghini LB744

Lamborghini je po drugi puta završio s proizvodnjom modela Aventador, a proizvedeno je ukupno 11.465 primjeraka. A kad kažemo drugi puta, pritom mislimo na novih 15 primjeraka koji su napravljeni kako bi zamijenili jednak broj onih koji su potonuli na teretnom brodu Felicity Ace, a bili su među 4000 ostalih automobila Volkswagen Grupe.

A sada su objavljene fotografije posljednjeg primjerka Aventadora LP 780-4 Ultimae koji je pobojan u posebnu Azzuro Flake boju, a koja replicira izvornu posebnu boju Miure, a za potrebe homologacije dodan je svjetlucav element.

Poklopac je u boji Grigio Liqueo s prugom Nero Aldebaran, koja se proteže od prednjeg do stražnjeg dijela Aventadora i nadopunjuje vidljiva karbonska vlakna praga, prednjeg splitera i stražnjeg difuzora. Krov roadstera i stražnji poklopac motora izrađeni su od sjajnih, crno obojenih karbonskih vlakana, podsjećajući da je originalni Miura Roadster bez krova.

Crni usisnici zraka i dodatna livreja Nero Aldebaran na Aventadorovom poklopcu motora oponašaju Miurin crni poklopac poklopca motora; ispušne cijevi su mat crne; a Ultimaeovi naplatci u sjajnoj srebrnoj boji s crnim kočionim čeljustima odražavaju originalne srebrne naplatke Miure.

Unutrašnjost je također inspirirana konceptnom Miurom, a donosi Bianco Leda kožu s Nero Aldebaran detaljima oko naslona za glavu i Nero Ade Alcantaru na instrumentnoj ploči s Bianco Leda prošivima. Instrumentna ploča donosi i Miura oznaku.

Stiže i informacija kako čak 85 % kupaca bira Ad Personam program personalizacije prilikom kupovine, a nasljednik stiže sljedeće godine.

KOMENTARI