Korisna suradnja za osobe s invaliditetom i ograničenom pokretljivošću

Korisna suradnja za osobe s invaliditetom i ograničenom pokretljivošću

Grupa Renault i Nino Robotics unaprijedit će mobilnost invalidnih osoba s elektromotornim kolicima

Njemu ne trebaju ceste: Renault i TheArsenale predstavljaju AIR4!
Slaba prodaja novih automobila u studenom
Test: 2023 Renault Megane Conquest R.S. Line TCe 160 EDC

Uz upečatljiv izgled i elegantan dizajn vedrih boja, elektromotorna kolica NINO4 gotovo da ne zauzimaju prostor, a zahvaljujući povezanosti njihovi korisnici mogu pristupiti raznim podacima poput statusa baterije, brzine i prijeđene kilometraže.

Električna kolica će podržavati funkcija za daljinsko praćenje „Follow Me” što će omogućiti trećim osobama da automatski zadaju putanju vozila NINO4 i njegova korisnika. Nino Robotics do sad je razvio i plasirao dva proizvoda: Nino, samobalansirajuća elektromotorna kolica i One, upravljačko-pogonski sklop za pokretanje invalidskih kolica.

U projekt novih kolica uložit će Grupa Renault i Nino Robotics, osnovan u prosincu 2014. kako bi ponudio rješenja mobilnosti za osobe s ograničenom pokretljivošću. Cilj je podržati razvoj društva Nino Robotics, posebice razvoj novog električnog prijevoznog sredstva NINO4 kako bi se potaknula njegova serijska proizvodnja i potpuno drugačije rješenje mobilnosti za osobe s ograničenom pokretljivošću.

U sklopu ove partnerske suradnje, grupa Renault financijski će podržati Nino Robotics kroz investicijsko društvo Mobilize Invest. Osim posvećenosti društveno učinkovitim projektima mobilnosti, Mobilize Invest razvija i programe sponzorstva u suradnji s vlastitim inženjerima (stručnjaci za razvoj baterija, pogonskih sklopova, sustave povezivanja itd.).

Pierrick Cornet, voditelj projekta pri Alijansi i savjetnik društva Nino Robotics, izjavio je:
„Električno, povezano i dostupno najvećem broju ljudi – vizija mobilnosti društva Nino Robotics u skladu je sa strategijom i društvenom predanošću Grupe Renault. Moja je dužnost kao mentora pronaći i istaknuti poveznice između Nino Robotics i automobilske industrije te olakšati razmjenu iskustava… Velika nam je čast što imamo priliku razmjenjivati iskustva s Nino Robotics: time je ispunjena moja želja i želja mnogih zaposlenika Grupe da se uključimo u društveno korisne projekte.”

Pierre Bardina, glavni direktor društva Nino Robotics: „Nino Robotics osmišljen je kako bi ispunio potrebe mobilnosti osoba s ograničenom pokretljivošću. Koncept NINO4 potaknut će želju za uporabom malih elektromotornih kolica revolucionarnog izgleda. NINO4 mogu voziti svi, uključujući osobe starije životne dobi, osobe s invaliditetom ili bilo kakvim ograničenjima u pokretljivosti, bile one privremene ili trajne. Dizajn koji nudi Nino Robotics značajno poboljšava samopouzdanje i kvalitetu društvenog života njegovih korisnika, a time i njihov duh i zdravlje. Suvremena i povezana rješenja mobilnosti koja nudi Nissan Robotics od neupitne su društvene važnosti.

KOMENTARI