Konceptna Mazda RX-Vision GT3 spremna je za virtualna natjecanja

Konceptna Mazda RX-Vision GT3 spremna je za virtualna natjecanja

Mazda je predstavila novi virtualni trkaći automobil RX-Vision GT3 Concept koji je već dostupan za preuzimanje za igru Gran Turismo Sport za PlayStation 4.

Limitirana edicija Mazda MX-5 Z-Sport
Počela je proizvodnja prve električne Mazde MX-30, od jeseni je u salonima
TEST Mazda 3 1.5 CD105 Sport Takumi

Na tragu modela Mazda RX-Vision Concept koji je predstavljen na Sajmu automobila u Tokiju 2015. godine, GT3 Concept je modificiran u skladu s pravilima za trkaće automobile FIA GT3, a ujedno je i u skladu s vlastitim propisima Gran Turismo Sporta u svojoj kategoriji Gr.3.

Zadržani su originalna vozačka kabina i vrata u skladu s propisima GT3, no razmak između prednjih i stražnjih kotača proširen je, a povećana je i širina blatobrana. Veliki otvor za zrak u poklopcu motora poboljšava aerodinamiku i hlađenje, a prednji i stražnji spojleri, te stražnji difuzor povećavaju pritisak vozila na podlogu. Osim toga, smanjena je i visina vožnje, kao i ukupna visina vozila radi optimiziranja aerodinamičnih performansi.

Uklanjanje teških materijala i suvišnih dijelova unutrašnjosti rezultiralo je smanjenjem mase i nižim težištem, a s obzirom da je opremljen prednjim rotacijskim motorom nove generacije s 4 rotora i s 570 KS Skyactiv-R smještenim u srednjem dijelu, ovaj se automobil može pohvaliti s gotovo idealnom raspodjelom mase sprijeda:straga u omjeru od 48:52.

Pedantnom ergonomijom vozačkog mjesta stavlja se naglasak na jednostavnost upravljanja tijekom utrke. Tako je upravljač je posebno konstruiran za poboljšanu upravljivost u uvjetima utrke.

Najuspješniji igrači u Gran Turismo Sportu, a koji su stariji od 18 godina, koji koriste Mazdine automobile poput RX-Vision GT3 Concepta imat će priliku sudjelovati u prvenstvu Gran Turismo certificiranom od strane FIA-e koje će se održati u sezoni 2020. na različitim lokacijama u svijetu.

Mazda želi proširiti bazu svojih obožavatelja približavanjem užitka natjecateljske vožnje širem krugu ljudi koji vole Digital Motor Sport.

KOMENTARI