Kako vam se sviđa Škoda Sunroq?

Kako vam se sviđa Škoda Sunroq?

Škoda Sunroq je ustvari kabrioletska izvedba modela Karoq

Novi ili cool polovni automobil
Porsche Boxster slavi 25. rođendan uz specijalnu ograničenu seriju 25 Years
Za uživanciju pod otvorenim nebom

Studenti strukovnih škola iz Mlade Boleslave predstavili su konceptni automobil Škoda Sunroq. Ukupno 23 studenta radila su na projektu osam mjeseci, a rezultat je kabrioletska izvedba gradskog SUV-a s vanjskim izgledom Velvet-red te s bijelo-crvenim presvlakama.

Projekt se po prvi put predstavlja javnosti. Suptilno su osvijetljeni Škoda logotipi i lukovi kotača čime se istaknuo karakter ovog koncepta. Naziv Sunroq izabran je između velikog broja prijedloga koje su putem društvenim mreža predlagali Škodini korisnici i fanovi.

Ispod haube se nalazi 1.5 benzinski četverocilindrični motor snage 120 kW (165 KS), a kako bi se osigurao sportski izgled na vozilo su postavljeni 20-inčni Vega kotači od lake legure. Najveći okretni moment motora je 279 Nm, najveća brzina koju kabriolet može postići je 195 km/h, uz ubrzavanje od 0 do 100 km/h za 8,6 sekundi. Amortizeri iz Škode Octavije RS spustili su vozilo za 50 mm u odnosu na Karoq. Izmijenjen je i ispuh pa vozilo proizvodi pravi sportski zvuk.

Inače, studentima ono nije prvi nego već peti projekt u suradnji sa Škodom. Prvi je bio dvosjed Škoda Citigo pa je 2015. uslijedila Škoda Fabia pick-up, treći model bila je Škoda Rapid Spaceback coupé (2016.) te Škoda Citigo electric buggy iz prošle 2017. godine.

KOMENTARI