Kako funkcionira pametni telefon kao multimedijski zaslon u novom Sanderu?

Kako funkcionira pametni telefon kao multimedijski zaslon u novom Sanderu?

Dacia je s novom generacijom Sandera predstavila i Media Control, sustav koji, osim radija, uključuje posebno postolje za pametni telefon te besplatnu, prilagodljivu i praktičnu aplikaciju.

Visa i Bentley u Barceloni predstavili povezivanje automobila i plaćanja parkinga
MyT je nova Toyotina aplikacija za vlasnike
U četvrtak parkirajte besplatno diljem Hrvatske

Kada kupite novi Sandero, u opremi serijski dobivate radio uređaj, no njime možete upravljati samo putem prekidača na volanu, a prikaz informacija o radio postaji možete vidjeti samo na instrument ploči. Naime, na središnjoj konzoli nema ni klasične jedinice radio uređaja, ali ni nikakvog multimedijalnog zaslona.

Iako na prvu djeluje čudno, to nije tako. Naime, Dacia je s novim Sanderom prikazala i novi Media Control sustav koji, osim radija, uključuje posebno postolje za pametni telefon te besplatnu, prilagodljivu i praktičnu aplikaciju. Media Control sveobuhvatan je multimedijski sustav. Sastoji se od radija, dvaju zvučnika, USB utičnice, Bluetooth veze, komandi na upravljaču i, povrh svega, postolja za punjenje pametnog telefona na armaturnoj ploči. Od samog početka ovog projekta, postolje za punjenje potpuno je integrirano u armaturnu ploču kako bi uporaba pametnog telefona bila što jednostavnija.

Postavljen na univerzalno postolje na armaturnoj ploči, pametni telefon čvrsto stoji na mjestu, a postolje je strateški ugrađeno na povišen položaj i blago okrenuto prema vozaču kako bi se osigurala dobra vidljivost informacija pametnog telefona i tako povećala sigurnost u vožnji. Jednostavno preuzmete aplikaciju Dacia Media Control na svoj pametni telefon i odmah su vam dostupne značajke navigacija, radio, glazba, telefon, čak i pristup informacijama o vozilu: sve najvažnije funkcije dostupne su vam jednim dodirom, a zahvaljujući prepoznavanju glasovnih naredbi možete ih aktivirati i glasom. Uklanjanjem pametnog telefona s postolja kućište se zatvara.

Jednostavnost tog sustava leži u njegovoj ergonomičnosti. Zahvaljujući dobro postavljenom postolju za punjenje, svim funkcijama pametnog telefona možete pristupiti u samo nekoliko klikova. Aplikacija je intuitivna, a njeno sučelje učinkovito i jednostavno za pretraživanje, a uz pomoć komandi na upravljaču možete promijeniti pjesmu, radio stanicu, glasnoću te prihvaćati ili završavati pozive. Za još veću praktičnost i sigurnost dostupna je opcija glasovnog upravljanja pametnim telefonom.

Zaključiti možemo samo kako Dacia ponovo nudi jednostavna i povoljna rješenja, što je usklađeno s načelima marke. Jednostavno, praktično i pametno.

KOMENTARI