Jeep najavio svoj prvi potpuno električni model

Jeep najavio svoj prvi potpuno električni model

Tijekom predstavljanja Stellantisovog strateškog plana Dare Forward 2030, Jeep je najavio i pokazao prve fotografije prvog električnog modela koji će u prodaju krenuti sljedeće godine.

Jeep Avenger je najljepši mali SUV
Test: Citroen e-C4 X Max
Iako je Tesla najprodavanija, ipak su kineski električni automobili vladari tržišta

Tijekom jučerašnje Stellantisove prezentacije strateškog plana Dare Forward 2030, Carlos Tavares, izvršni direktor (CEO) Stellantisa, otkrio je slike prvog 100 % električnog Jeep SUV-a na baterije, dok marka nastavlja svoje globalne inicijative prema punoj elektrifikaciji svog SUV portfelja. Ovaj novi model Jeepa bit će lansiran početkom sljedeće godine, time poduzimajući sljedeći korak prema postizanju vizije marke Jeep – Zero Emission Freedom (Sloboda bez emisije).

Već na prvi pogled je jasno kako je inspiracija za dizajn pronađena u dva modela – Renegadeu i Compassu, a na prvi pogled riječ je o dobroj kombinaciji dizajna. Unutrašnjost bi također trebala biti slično dizajnirana. Također, novi bi model trebao imati pogon na sve kotače, ako ne serijski, onda zasigurno na snažnijim izvedbama, a očekuje se i kako će minimalna autonomija biti 300 km. No za sve detalje ćemo se ipak trebati strpjeti do zime, kada se očekuje predstavljanje novog modela.

KOMENTARI