Jaguar Land Rover Reimagine: električna budućnost za oba brenda

Jaguar Land Rover Reimagine: električna budućnost za oba brenda

Jaguar Land Rover Reimagine predstavlja budućnost ova dva brenda, koji i dalje žele ostati luksuzni i sportski brendovi, najavljuju Jaguar kao potpuno električni brend do 2030. godine, dok će u sljedećih 5 godina biti predstavljeno i šest električnih izvedbi Land Rovera.

Toyota je u 25 godina uspjela prodati preko 15 milijuna hibridnih vozila
Novi Renault 4 je najavljen za ovogodišnji Pariški salon automobila, a on je tek jedna od mnogobrojnih premijera…
Za manje od godinu dana stiže električni Renault Megane E-Tech Electric

Jaguar Land Rover najavio je promjene u poslovanju pod nazivom Reimagine, a koje najavljuju električnu budućnost za ova dva brenda. Prvi će potpunu tranziciju proći Jaguar, koji će do 2030. godine imati u ponudi samo električne izvedbe svojih modela.

Osim toga, najavljeno je kako će Jaguar imati još više osobnosti, a ujedno će biti i luksuzniji. Najavljeno je i kako model XJ neće dobiti direktnog nasljednika, no u budućnosti bi to ime mogao dobiti neki potpuno drugačiji model.

Što se pak Land Rovera tiče, najavljeno je kako će u sljedećih 5 godina biti predstavljeno 6 električnih automobila, a plan im je da do 2030. godine 60 % prodanih automobila bude električno. Također, istovremeno je najavljeno kako će prvi električni Land Rover biti predstavljen 2024. godine, no dodatnih informacija o kojem je modelu točno riječ, još nije poznato.

No poznato je kako će oba brenda koristiti tehnologije Tata grupe, inače indijske grupacije koja je vlasnik Jaguar Land Rovera, kako bi prelazak na novu tehnologiju bio što brži, a planiraju se i investicije u vrijednosti od 2,5 milijardi funti u nove tehnologije koje su povezane uz elektrifikaciju. Prema sadašnjim planovima, grupacija će najkasnije do 2039. godine biti tvrtka koja proizvodi vozila koja uopće ne zagađuju, no ne znači kako će biti riječ samo o električnim vozilima, već će neki modeli za pogon koristiti i vodik.

KOMENTARI