Iznimno brz novi SUV Alpina XB7 pod haubom skriva motor sa 621 KS

Iznimno brz novi SUV Alpina XB7 pod haubom skriva motor sa 621 KS

Alpina je tunirala SUV BMW X7 u svakom pogledu, a decentno uređen vanjski dizajn ne da naslutiti s čime ovaj model raspolaže pod haubom.

Kakva najava novog BMW-a serije 7
BMW na Martinis Marchi ljetnom partyju
BMW Grupa osmu godine raste

Iako izvana ne djeluje tako, Alpina XB7 je iznimno brz, ali i sposoban automobil, a osim natpisa, dvije dvostruke ispušne cijevi mogu nagovijestiti kako je pod haubom ugrađeno nešto iznimno snažno.

Riječ je o 4,4-litrenom twin-turbo V8 motoru koji razvija ukupno 621 KS i raspolaže s 800 Nm okretnog momenta koji je dostupan između 2.000 i 5.000 okretaja, a omogućuje mu ubrzanje od 0 do 96 km/h za 4 sekunde, ali i maksimalnu brzinu od 290 km/h.

Osim toga, Alpina je doradila i zračni ovjes s posebnim amortizerima koji omogućuju podešavanje udaljenosti od tla, dorađena je geometrija ovjesa, a tu je i elektronički promjenjivi diferencijal koji ograničava proklizavanje stražnjih kotača. Sve navedeno je samo dio onoga što, uz motor, pridonosi dinamičnoj vožnji. Za sigurno zaustavljanje koriste se Brembo kočnice s diskovima promjera 360 mm sprijeda i 390 mm straga, a tu je i xDrive pogon na sve kotače s aktivnim upravljanjem stražnjih kotača.

Unutrašnjost je također uređena elegantno i decentno, a na prvu ćete primijetiti sjedala presvučena Merino kožom i ”Soft-close” zatvaranje vratiju. Onda ćete primijetiti i sve ostale površine koje su presvučene kožom ili Alcantarom, ali i veliki trodijelni panoramski krov.

Alpina XB7 će se proizvoditi u BMW-ovim pogonima u SAD-u, a prve isporuke se očekuju u prosincu ove godine. Objavljena je i cijena koja će u Njemačkoj kretati od 155.200 EUR, odnosno od oko 1.164.000 kuna.

KOMENTARI