Hyundai pripremio facelift za obitelj i30

Hyundai pripremio facelift za obitelj i30

Hyundai je najavio redizajniranu obitelj modela i30 koja uključuje kompakt, fastback i karavan, a uz male promjene u izgledu stiže i mnogo nove tehnologije.

Dotjerana Kia Stinger s novim dizajnom i multimedijskim zaslonom
Predstavljen je Volkswagen ID.7, električna limuzina koji bi trebala zamijeniti Passat
Togg je predstavio električnu limuzinu T10F

Treća je generacija Hyundaija i30 predstavljena 2017. godine, a Hyundai je upravo objavio detalje oko drugog blagog redizajna čitave obitelji. Tako su obnovljene sve tri karoserijske izvedbe – kompakt, fastback i karavan, koji sada donose više opreme i tehnologije, ali i male promjene u izgledu. Sve navedene informacije se ne odnose na N izvedbe, koje će biti ugašene, a o čemu smo pisali ovdje.

Krenimo od izgleda, gdje je odmah primjetan novi prednji branik s novom maskom, umetkom ispod tablice i novi otvori svjetala za maglu, dok su kompakt i karavan straga dobili kromirani umetak u braniku. Tu je i nov dizajn aluminijskih naplataka od 16 inča, a prednja i stražnja svjetla sada serijski dolaze u LED izvedbi, kao i prednji i stražnji parking senzori.

Zanimljivo je i kako je i30 dostupan u 12 boja karoserije, od kojih su čak 7 novih – Abyss Pearl crna, Ecotronic Pearl siva, Ultimate Metallic crvena, Jupiter Metallic narančasta, Meta Pearl plava, Cypress Pearl zelena i Sailing Pearl plava.

Promjena ima i u unutrašnjosti, a sada je središnji tunel između prednjih sjedala sjajno crne boje, a crni interijer se može kombinirati s četiri vrste presvlaka – tekstil, kombinacija tekstila i kože, kožne presvlake, kao i presvlake od umjetne kože, a dodana su i tri nova uzorka dizajna.

Serijski sada dolazi i 4,2-inčni LCD ekran u boji između instrumenata, 10,25-inčni multimedijski zaslon, OTA ažuriranje karata i tri USB-C priključka za punjenje sprijeda i straga. Tu su i najnoviji sigurnosni sustavi kako bi se udovoljili propisi EU koji stupaju na snagu u srpnju.

N Line izvedba je dobila sportskije elemente sa sportskim branicima, sportskim pragovima, ali i nov dizajn 17 i 18 inčnih aluminijskih naplataka. U unutrašnjosti dolaze sportska sjedala s presvlakama s tri vodoravne crvene linije.

Što se tiče motorizacije, Hyundai je bio štur s informacijama i objavljeno je „kako se kupci mogu odlučiti za pogonski sklop s blagim hibridnim sustavom od 48 V“. Proizvodnja starta u travnju u tvornici u Nošovicama (Češka), a prve isporuke se očekuju u lipnju

KOMENTARI