Hyundai Bayon stigao na naše tržište, a cijene startaju od 114.990 kuna

Hyundai Bayon stigao na naše tržište, a cijene startaju od 114.990 kuna

Osebujno dizajnirani Hyundai Bayon od sada je dostupan i domaćim kupcima a nudi se s 84 KS snažnim atmosferskim benzincem s ručnim mjenjačem, te s jednolitrenim turbo benzincem sa 100 KS u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem.

Stiže novi SUV iz Hyundaija – gradski crossover Bayon
Ford Puma ST je nabrijani gradski SUV s 200 KS simpatičnog izgleda
Ovako izgleda dugo očekivana sportska Hyundai Kona N

Hyundai je i domaćim kupcima ponudio novi gradski SUV Bayon, model koji je posebno dizajniran za Europu i poprilično se razlikuje u odnosu na ostale Hyundaijeve modele iz ponude. Riječ je o modelu dugom 4.180 mm, širokom 1.775 mm i visokom 1.490 mm, koji raspolaže i s 2.580 mm dugim međuosovinskim razmakom, ali i prtljažnikom obujma 411 litara.

Bayon se nudi s 15-inčnim čeličnim ili 16 te 17-inčnim aluminijskim naplatcima, a kupci mogu izabrati i jednu od devet boja karoserije, od kojih je jedna potpuno nova – Mangrove Green, kakvu vidite na fotografijama, a doplatiti se može i za Phantom Black krov.

Unutrašnjost odlikuje 10,25-inčna digitalna instrument ploča i 8-inčni središnji multimedijski zaslon (serijski od drugog paketa opreme Style), dok se može doplatiti i za 10,25-inčni središnji multimedijski sustav.

Najpovoljniji Hyundai Bayon dolazi s 84 KS snažnim atmosferskim benzincem i mjenjačem s 5 stupnjeva prijenosa po cijeni od 114.990 kuna a serijska oprema je bogata i uključuje, Sustav za prepoznavanje mogućeg sudara, sustav za prelazak trake, klima uređaj, tempomat, radio s dva zvučnika i Bluetoothom, električni paket, kožni volan i mjenjač, LED dnevna svjetla i ostalu opremu. Za istu opremu s modernim turbo benzincem sa 100 KS i mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa trebate pak izdvojiti 123.760 kuna.

Već sljedeći paket Style donosi digitalnu instrument ploču i multimedijski zaslon, stražnje parking senzore i kameru, bežični punjač mobitela i 16-inčne aluminijske naplatke a cijena tako opremljenog Bayona kreće od 128.270 kuna za atmosferskog benzinca, odnosno od 136.850 kuna za modernog turbo benzinca. S tom opremom je dostupna i najpovoljnija izvedba s automatskim mjenjačem, a cijena takve izvedbe je 145.850 kuna.

Cijene su vrlo slične Koni, koja starta od 124.990 kuna, no treba uzeti u obzir kako i najpovoljnija Kona dolazi sa 120 KS snažnim turbo benzincem. Doduše, oprema nije u potpunosti usporediva, pa će kupci ipak sami trebati vidjeti koji im se model više sviđa.

KOMENTARI