Hoće li aktualni Megane dobiti nasljednika?

Hoće li aktualni Megane dobiti nasljednika?

Šef dizajna u Renaultu, Laurens van den Acker, prilikom najave novih električnih modela, najavio je i kako je budućnost Meganea pod velikim upitnikom.

Predstavljena je prva električna Cupra: Born nudi snagu do 231 KS i do 540 km dosega
Fiat 500 3+1 je model kakav sigurno niste očekivali, a koji donosi jedna dodatna vrata
Dijeli se 17 milijuna kuna za električna vozila

Prilikom najave budućih električnih modela koji će stići u narednih 18 mjeseci, Laurens van den Acker, šef dizajna u Renaultu, rekao je kako je budućnost Meganea pod upitnikom. Jedan od razloga je i novi električni SUV koji bi trebao stići u navedenom razdoblju.

Renault Megane, 1, generacija

Renault Megane, 1. generacija

”Kako se ponuda električnih vozila u našem programu širi, morat ćemo odustati od razvoja nekih aktualnih modela jer se istovremeni razvoj takvih automobila skup i neisplativ. Megane je pod pritiskom, kao i čitav segment kompaktnih automobila”, izjavio je Laurens van den Acker.

Renault Megane, 2. generacija

Izgleda da će budućnost, nakon monovolumena i limuzina, polako ugušiti i kompaktne modele, i to ne samo kod Renaulta. Megane je s nama na tržištu od 1995. godine kada je istovremeno bilo prikazano 5 različitih karoserija – ona s 5 vrata, limuzina s 4 vrata, karavan, coupe i tada novost u ponudi i model koji je napravio pravu revoluciju Megane Scenic, kompaktni monovolumen. Trenutno je aktualna četvrta generacija koja je nedavno dotjerana, a tijekom ove godine stiže i hibridni model. Hoćemo li i kada vidjeti i 5. generaciju Meganea, izgleda da to još nitko ne zna.

Renault Megane, 3. generacija

KOMENTARI