Evo svih poznatih informacija o novoj generaciji Suzuki Swifta

Evo svih poznatih informacija o novoj generaciji Suzuki Swifta

Suzuki je konačno objavio informacije o novoj generaciji Swifta, koji će biti dostupan s jednim motorom, dva mjenjača i dvije vrste pogona.

Redizajnirani SUV modeli Peugeot 3008 i 5008 kod nas stižu u prosincu
Ovo je retro Suzuki Jimny Heritage, a bit će napravljen u svega 300 primjeraka
Test: Opel Grandland GSe PHEV AWD

Krajem listopada su objavljene prve fotografije koncepta nove generacije Swifta, a sada su objavljene fotografije, ali i specifikacije njegove europske izvedbe. Kako je izgled subjektivan dojam, nećemo ovog puta pisati o njemu jer su mišljenja podijeljena, no kao i do sada, Swift je evolucija prethodne generacije.

Što se tiče dimenzija, one su ostale gotovo istovjetne prethodnoj generaciji, a sada je Swift dug 3860 mm (+15 mm), širok 1735 mm (isto), i visok 1495 mm (+15 mm), a i međuosovinski razmak od 2450 mm je isti kao i na prethodnoj generaciji. Prtljažnik u osnovi zaprima 265 litara, dok se preklapanjem stražnje klupe obujam povećava na 980 litara.

Novi Swift pokreće trocilindrični 1,2-litreni atmosferski benzinac (Z12E) koji je uparen s 12-voltnim blagohibridnim sustavom. Snaga je 61 kW/83 KS, kao i u prethodnoj generaciji, a blago je povećan okretni moment na 112 Nm. Informacija o ubrzanju i maksimalnoj brzini za sada nema.

Serijski dolazi mjenjač s 5 stupnjeva prijenosa, a u opciji je automatski CVT mjenjač. Swift je i dalje dostupan s pogonom na sve kotače, no i dalje se ne može kombinirati takav pogon i automatski mjenjače, već morate odabrati što vam je važnije.

Što se tiče unutrašnjosti, na središnjem dijelu dominira 9-inčni multimedijski zaslon, a komande klimatizacije su odvojene od zaslona. Zanimljivo je i kako Swift ostaje vjeran analognim instrumentima, što svakako hvalimo.

Nudi se i nekoliko novih boja karoserije, kao i novi dizajn aluminijskih naplataka, a kupci će moći birati između 8 jednobojnih karoserija i četiri dvobojne karoserije. U prodaju kreće na proljeće, a cijene još nisu poznate, iako očekujemo početnu cijenu od oko 18.000 eura.

KOMENTARI