Emeya je novi električni Grand tourer (GT) coupe s četiri vrata iz Lotusa

Emeya je novi električni Grand tourer (GT) coupe s četiri vrata iz Lotusa

Lotus je premijerno u New Yorku predstavio novi coupe s četvero vrata koji je dizajniran i napravljen prvenstveno za vozače.

Redizajnirani Mercedes-Benz CLS i ograničena serija AMG izvedbe CLS 53
Zatezanje bora za Mercedes-Benz CLA i CLA Shooting Brake, kao i njihove nabrijane AMG izvedbe
Unaprijeđeni Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ i GT 63 S 4MATIC+ modeli

Već smo pisali kako Lotusu u posljednje vrijeme ide odlično s električnim SUV-om Eletre, a sada je predstavljena i nova coupe limuzina s četiri vrata, odnosno kako je u Lotusu nazivaju – električni Grand tourer (GT). Lotus je odmah objavio i kako se početak proizvodnje očekuje tijekom sljedeće godine, no informacija o cijeni još uvijek nema.

Emeya prati dizajnerske linije koje smo vidjeli na modelu Eletre, a predstavljen je također u karakterističnoj žutoj boji za ovaj brend. Tu je i kontrastni crni krov, a dolazi s aktivnom prednjom maskom, što je pionirski pothvat u klasi.

Iz Lotusa najavljuju i nisko težište za bolju stabilnost, a top izvedbu pokreću dva elektromotora koji daju snagu od 675 kW/905 KS i nude 985 Nm okretnog momenta, a koji omogućuju ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 2,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 256 km/h. Na punjaču snage 350 kW Emeyu je moguće napuniti za dodatnih 150 km autonomije za 5 minuta, dok punjenje do 80 % kapaciteta traje 18 minuta.

Kako je danas moderno, tako i Emeya dolazi s mnogim eko dijelovima koji uključuju i reciklirane materijale, a dobit će i 3D surround zvuk zahvaljujući suradnjom s poznatom audio tvrtkom KEF. To su uglavnom glavne informacije koje smo do sada saznali, a detaljnije specifikacije će biti poznate do kraja godine.

KOMENTARI