Električni Mercedes EQA dobiva dvije nove izvedbe s pogonom na sve kotače

Električni Mercedes EQA dobiva dvije nove izvedbe s pogonom na sve kotače

Od veljače, novi EQA je naručen u više od 20.000 primjeraka, a sada su u Mercedesu otvorili i narudžbe za dvije nove izvedbe s pogonom na sva četiri kotača i motorima snage 228 KS i 292 KS.

Je li svježe predstavljeni električni Mercedes EQA buduća tržišna zvijezda?
Električni Volkswagen ID.4 je Svjetski automobil 2021. godine
Audi predstavio dva električna SUV-a: Q4 e-tron i Q4 e-tron Sportback

Nedavno je novi kompaktni električni SUV Mercedes EQA stigao na domaće tržište, a u Mercedesu su upravo otvorili i narudžbe za još dvije izvedbe, koje će zasigurno biti prilično tražene. Naime, od veljače su u Mercedesu zaprimili već više od 20.000 narudžbi za EQA, za kojeg bi mogli reći i kako je riječ o električnoj izvedbi modela GLA. Uz to, do kraja godine se očekuje i model s posebno dugim dosegom.

Prva od novih izvedbi je Mercedes EQA 300 4Matic koji dolazi s elektromotorom snage 168 kW/228 KS i potrošnjom od 15,8 kWh/100 km te ubrzanjem do stotke za 7,7 sekundi. Druga je Mercedes EQA 350 4Matic koji dolazi s elektromotorom snage 215 kW/292 KS i potrošnjom od 15,8 kWh, te ubrzanjem do stotke za točno 6 sekundi. QEA 300 4Matic starta s cijenom od 426.000 kuna, dok model EQA 350 4Matic starta s cijenom od 452.000 kuna.

Oba modela dolaze s bogatom serijskom opremom koja uključuje LED High Performance prednja svjetla s automatskim dugim snopom, EASY-PACK vrata prtljažnika s električnim otvaranjem i zatvaranjem, 18-inčne aluminijske naplatke, ambijentalno osvjetljenje u 64 boje, dvostruki držač za čaše, luksuzna sjedala s četverosmjerno podesivom lumbalnom potporom, kamera za vožnju unatrag i višenamjenski sportski upravljač u koži, te info-sustav MBUX (Mercedes-Benz User Experience) i sustav za navigaciju s električnom inteligencijom.

Mercedes je značajno smanjio složenost logike proizvoda za EQA. Umjesto da se moraju odlučiti između preko 100 pojedinačnih opcija, kupci imaju na raspolaganju tri unaprijed konfigurirana paketa s praktičnom orijentacijom: Paket Advanced (16.524kn + PDV, uključen u Edition 1) dodaje niz značajki udobnosti i sigurnosti serijskoj specifikaciji za  EQA. U unutrašnjosti se dva 10,25-inčna zaslona stapaju u širokozaslonski kokpit. Vozača podržavaju Blind Spot Assist, paket zrcala i parking paket s kamerom za vožnju unatrag.

Paket Advanced Plus (23.639 kn + PDV kn, uz Edition 1 liniju: 7.115 kn + PDV) temelji se na paketu Advanced i dodatno poboljšava udobnost. Uključuje KEYLESS-GO Convenience paket, THERMOTRONIC dvozonsku automatsku kontrolu klime, audio sustav koji pruža impresivan zvuk i bežično punjenje pametnih telefona. Premium paket (35.727 kn + PDV, uz Edition 1 liniju: 19.202kn + PDV) poboljšava opseg Advanced i Advanced Plus paketa dodavanjem panoramskog kliznog krovnog otvora, Burmester surround zvučnog sustava i Parkirnog paketa s 360 stupnjeva kamerama.

EQA je opcijski dostupan u izvedbi Electric Art (6.044 kn + PDV) specifičnoj za Mercedes-EQ. Istaknute boje u sofisticiranom ružičastom zlatu ukrašavaju presvlake i otvore za zrak, dok je element obloge ispred suvozača osvijetljen. Linija opreme također uključuje posebne 18-inčne naplatke od lakih legura. Paket Edition 1, temeljen na AMG Line izvedbi, dostupan je u prvoj godini modela i stoji 54.776kn + PDV.

KOMENTARI