Električna limuzina Mercedes EQE nudi autonomiju od 660 km

Električna limuzina Mercedes EQE nudi autonomiju od 660 km

Novi Mercedes EQE je svojevrsna električna izvedba E klase koja se ističe drugačijim dizajnom, koji pak podsjeća na model EQS, a u početku će biti dostupan s 292 KS snažnim motorom i baterijom s autonomijom od 660 km.

Izgleda kako bi novi Audi RS3 trebao imati električni pogon
Fiat će do 2030. godine u ponudi imati samo električne modele
Domaća prezentacija za prvu električnu Mazdu MX-30

Svjetlo dana ugledao je i Mercedes EQE, električna limuzina više srednje klase, za koju bi se moglo reći kako je E-klasa na struju, no dizajn crpi iz većeg modela EQS, a vozi se na istoj EVA platformni za električna vozila. A iz Mercedesa kažu kako ovim modelom žele dokazati koliko sportska i udobna može biti limuzina koju pokreće elektromotor.

S dužinom od 4946 mm, širinom od 1961 mm i visinom od 1512 mm svakako nije riječ o manjem automobilu, a vozit će se na naplatcima veličine od 19 do 21 inč. Tu je i prtljažni prostor obujma 430 litara, a za razliku od većeg modela, EQE prilikom otvaranja prtljažnika ne otvara i stražnje staklo, dakle, riječ je o punokrvnoj limuzini.

U početku prodaje će biti ponuđen model EQE 350 kojeg pokreće 215 kW/292 KS snažan elektromotor koji nudi 530 Nm okretnog momenta, a sustav čini i 90 kWh baterija s kojom bi autonomija trebala biti do 660 km. Naknadno će biti predstavljene i druge izvedbe.

Unutrašnjost također dijeli s većim i luksuznijim modelom EQS, pa se i u ovom modelu može opcijski naći veliki hyper zaslon, kao i vrata koja se automatski otvaraju ili pak upravljiva stražnja osovina s kutom upravljanja i do 10 stupnjeva.

Novi Mercedes EQE će se proizvoditi i tvornici u Bremenu, a početak prodaje je najavljen za sredinu 2022. godine, po još nepoznatim cijenama.

KOMENTARI