Dacia: svi modeli dobivaju novi logo i detalje novog vizualnog identiteta

Dacia: svi modeli dobivaju novi logo i detalje novog vizualnog identiteta

Za sva vozila koja se naruče iz tvornice od 16. lipnja, a prve isporuke se očekuju u trećem tromjesečju, imat će novi vizualni identitet, odnosno novi logo i masku motora, kao i natpis Dacia straga na sredini poklopca prtljažnika.

Grupa Renault ostvarila višestruke rekorde
Redizajnirana električna Dacia Spring izgleda kao baby Duster
Test: Dacia Jogger Extreme 1.0 TCe 110 7 sjedala

Novo glavno obilježje Dacije je amblem Dacia Link, koji će se naći na prednjoj rešetki, a sama rešetka je redizajnirana i donosi dodatne detalje, kako bi se naglasila robusnost. Kariku čine isprepletena slova D i C, a osim na maski motora, moći ćemo isti logo vidjeti i na središnjem dijelu svih kotača.

Razlike su i straga, pa tako sada na središnjem dijelu poklopca prtljažnika novim fontom stoji natpis Dacia, dok su imena modela tamnije boje i smještena lijevo pri dnu poklopca. U ponudu stiže i Megalith boja na krovnim nosačima, prednjoj i stražnjoj zaštiti podvozja te vanjskim retrovizorima na modelima Sandero Stepway i Duster. U unutrašnjosti se pak promjene odnose na središnji dio volana, gdje sada stoji natpis Dacia, umjesto samog logotipa.

Implementacija novih vizualnih obilježja označava vrhunac obnove koju provodi marka. Unatoč opsežnoj transformaciji, Dacia je ostala vjerna svojim temeljnim vrijednostima, a to znači da će i dalje proizvoditi vozila bez suvišnih dodataka, prilagođena najosnovnijim potrebama i očekivanjima kupaca. Vozila marke Dacia prije svega su robusna i pouzdana. Svestrana su u punom smislu te riječi pa ih se može koristiti u najrazličitije svrhe, bilo za odlazak do grada ili vikend izlet u divljini. Nova sivozelena boja Lichen Khaki, slična boji prirodne mahovine, zasjat će na novim modelima i naglasiti Dacijinu usku povezanost s prirodom.

Dacia postoji kako bi potaknula val promjene u automobilskoj industriji, prije svega kroz smanjenje troškova za kupce. Da bi u tome uspjela, Dacia će postupno dokidati upotrebu određenih materijala kao što su kromirani umetci te koža životinjskog podrijetla, čiju upotrebu već godinama ograničava. Marka će postupno provoditi obveze koje je Renault Grupa preuzela na godišnjoj skupštini dioničara, održanoj 23. travnja 2021. Tako će od 2023. godine postati prva marka Grupe koja je u svim svojim vozilima ograničila brzinu na maksimalnih 180 km/h.

Uživo će se svi modeli s novim oznakama moći premijerno vidjeti na Pariškom salonu automobila, koji se održava u listopadu, a nakon toga redizajnirani modeli stižu i u salone.

KOMENTARI