Byton: najbrži automobil na autocesti podataka

Byton: najbrži automobil na autocesti podataka

Uz višestruke modeme i potpuno integrirane antene Byton omogućuje širinu pojasa do 1 Gb/s

Nissan IMx je električni autonomni koncept
Bez gubitka vremena za traženje parkinga
Volvo će na Los Angeles auto show predstaviti – ništa!

Konceptni automobil Byton na Milan Design Week 2018 imat će europsku premijeru. Milano će tako od 17. do 22. travnja 2018. ugostiti vrlo zanimljiv automobil kod kojeg je veliki naglasak ne samo na dizajnu nego i na novim tehnologijama.

Byton je potpuno električni automobil dužine 4,85 metara s naglaskom na novim tehnologijama – svi uređaji koji se inače koriste (pametni telefoni, pametni satovi) mogu se sinkronizirati s vozilom. Još jedan smjer hvata Byton, a to je autonomna vožnja – u ovom trenutku vozilo podržava autonomnu vožnju razine 3, a za 2020. godinu najavljen je prelazak na nivo 4. Uz jedinstvenu plug-and-play arhitekturu omogućeno je ažuriranje softvera i hardvera dok će se najnovije generacije baterija moći također izmjenjivati kako bi se osigurala visoka učinkovitost i nakon više godina rada.

S brzim DC punjenjem bit će potrebno samo 30 minuta da se baterije napune do 80%, a puni električni doseg prema NEDC-u je 520 km.

Vozilo će putem prepoznavanja lica moći znati da se pored nalazi vlasnik, može se i glasovno komunicirati s Bytonom dok se korištenjem gesti uz pomoć prstiju upravlja integriranim ekranom. Pogledajte kako famozno izgleda interijer Bytona, uz veliki ekran, a dodatni ekran nalazi se i na kolu upravljača. Ogledala podržavaju Augmented Reality odnosno proširenu stvarnost tako da ne postoje vanjski retrovizori.

KOMENTARI