Buggy se vratio!

Buggy se vratio!

Električna verzija popularnog Buggyja vraća se u život, a bit će predstavljena na Geneva Motor Show 2019

Volkswagen nakon SAD-a, otkazuje limuzinu Passat i u Europi!
Predstavljen je Volkswagen ID.7, električna limuzina koji bi trebala zamijeniti Passat
Kraj za limuzinsku izvedbu Volkswagen Passata

Svjetska premijera! Novi Volkswagen Buggy je konceptno vozilo nastalo po uzoru na legendarne američke buggyje iz 60-ih i 70-ih te uz skulpturalni dizajn prenosi jednostavnost i za upravljačem i što se tiče pogona. A pogon će biti električni.

Uzimajući u obzir popularne američke buggyje koji se voze po pijesku, konceptno vozilo se temelji na modularnoj električnoj matrici pogona (MEB), pokazujući time koliko je nova platforma zaista multifunkcionalna.

– Buggy je više od automobila. To su živost i energija na četiri kotača. Ove atribute utjelovljuju novi e-buggy, koji pokazuje kako moderna i ne-retro interpretacija klasika može izgledati, bez obzira što se radi o električnom pogonu, izjavio je Klaus Bischoff, glavni Volkswagenov dizajner.

Koncept potpuno električnog buggyja temelji se na povijesnim prethodnicima koji su pronašli svoj dom u Kaliforniji. Tada je šasija Bube poslužila kao osnova. Vjerodostojno originalnom stilu, ova reinterpretacija nema fiksni krov ili konvencionalna vrata dok su otvoreni kotači opremljeni off-road gumama i otvorenim bočnim pragovima.

Do 80-ih godina izrađeno je oko 250.000 vozila u cijelom svijetu, bilo jednokratno ili u manjim serijama. Volkswagen će novi Buggy u Ženevi predstaviti 5. ožujka u jutarnjim satima.

KOMENTARI