Jedna sasvim posebna i skupa igračka: Brabus Crawler

Jedna sasvim posebna i skupa igračka: Brabus Crawler

Ljeto nam je pred vratima, a Brabus je pripremio jedan poseban ''automobil'' koji je napravljen u stilu buggyja, a pokreće ga 4,5-litreni V8 twin-turbo motor s čak 900 KS!

Škoda najavljuje novi Kamiq GT
Svjetska premijera: Volkswagenova mobilna stanica za punjenje
Blago dotjerivanje za najpopularniji Volvo SUV: XC60

Za sve koji vole uživati u off-roadu buggyji su jako dobar izbor, a upravo je predstavljen još jedan, i to ne bilo kakav buggy. Naime, Brabus je predstavio Crawler, jedan sasvim poseban buggy koji će biti proizveden u svega 15 primjeraka!

Iako na fotografijama ne djeluje tako, riječ je o modelu koji je dug 4624 mm, širok 2105 mm i visok 2337 mm, a bez obzira na to što nedostaje pola karoserije, težina praznog vozila je preko dvije tone! Točnije 2065 kg. Treba spomenuti i kako spremnik goriva ima obujam od čak 100 litara.

A ako se pitate što će tako velik spremnik jednom ovakvom vozilu, bit će vam jasno kada vidite koji ga motor pokreće. Riječ je o 4,5-litrenom V8 twin-turbo motoru, poznat i pod nazivom Rocket 900, koji razvija maksimalnu snagu od 662 kW/900 KS i pritom nudi okretni moment od 1250 Nm.

Motor je uparen s 9-stupanjskim automatskim mjenjačem, a brzine možete prebacivati i putem ugrađenih polugica na volanu, dok je pogon stalni na sve kotače. Sve nabrojano je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za svega 3,4 sekunde, a maksimalna brzina je ograničena na 160 km/h.

Šasija je napravljena od cijevi visoke čvrstoće, dok su četiri sjedala napravljena od karbona. Serijske su gume za sve terene, a naplatci imaju dijagonalu od 20 inča. Uz to, podesivi amortizeri omogućuju udaljenost od tla i do 53 cm! Unutrašnjost donosi visokoprecizni GPS sustav, a komunikacija među putnicima se odvija putem interkoma.

Brabus Crawler će biti proizveden u svega 15 primjeraka, a svaki košta čak 891.310 eura. Kad već razvija 900 KS, mogli su i cijenu zaokružiti na 900.000 eura. Nije da bi kupcima smetala, a bilo bi lakše za zapamtiti.

KOMENTARI