Bez krova na visokoj peti: Novi Volkswagen T-Roc Cabriolet stiže u svibnju

Bez krova na visokoj peti: Novi Volkswagen T-Roc Cabriolet stiže u svibnju

Ovo ljeto na tržište stiže kompaktni SUV T-Roc u izvedbi bez krova, a vrijeme će pokazati koliko su kupci spremni kupiti ovakav automobil, jer tržište kabriolet automobila je svake godine sve manje i manje.

Limitirana edicija Mazda MX-5 Z-Sport
BMW Z4 M40i First Edition
Posebna izvedba Lexusa LC 500 Cabrio Regatta Edition

Sjetite se prije 10 ili 15 godina, koliko je kabriolet automobila bilo u prodaji i koliko ste ih često viđali na cestama, a sada se probajte prisjetiti kada ste vidjeli na cesti auto bez krova ili vidjeli najavu nekog novog modela? Naravno, sada ne pričamo o sportskim ili super sportskim automobilima, već o modelima koji su dostupni širem krugu kupaca.

Sada Volkswagen to želi promijeniti s novim T-Rocom u izvedbi bez krova čija prodaja kreće uskoro, a vidjet ćemo žele li kupci ovakvu vrstu automobila. VW T-Roc Cabriolet u odnosu na klasični T-Roc duži za 34 mm, a veći je i međuosovinski razmak za 37 mm i dolazi s četiri sjedala, a nudi i prtljažnik obujma 280 litara.

Naravno, najveća je razlika u krovu, koji je u ovom slučaju platneni i električno pokretani, a za njegovo skidanje ili spuštanje je potrebno 9 sekundi. Može se spuštati i u vožnji, doduše do svega 30 km/h, no dobro je znati da je i to opcija ako vas uhvati ljetni pljusak.

T-Roc Cabriolet će dolaziti u dvije razine opremljenosti, Style i R-Line, gdje Style donosi 17-inčne aluminijske naplatke, bijelo ambijentalno osvjetljenje, autonomno kočenje i radio uređaj, a T-Roc je moguće opremiti i digitalnom instrument pločom i ”Discover Media” infotainment sustavom.

U ponudi će biti dva turbo benzinca, 1,0-litreni TSI sa 115 KS i prosječnom potrošnjom od 5,6-5,4 litre, i 1,5-litreni TSI sa 150 KS i prosječnom potrošnjom od 5,7-5,5 litara. Oba dolaze sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a snažniji je uz doplatu dostupan i sa 7-stupanjskim DSG automatskim mjenjačem.

Novi Volkswagen T-Roc Cabriolet bi na naše tržište trebao stići već u svibnju, a onda će biti poznate i točne cijene, a po našoj procjeni one bi se trebale kretati od oko 190.000 kn pa na više.

KOMENTARI