Bavarska zvijer BMW M5

Bavarska zvijer BMW M5

BMW M5 Competition sa 625 KS
Ljetna ponuda: posebne cijene za BMW 318d i BMW X1 sDrive18d
Stiže i treći BMW serije 8 sa 600 KS

BMW serije 5 oduvijek cilja na poslovnjake sa sportskim duhom. BMW M5 podiže očekivanja i uzvraća s još više gušta vožnji. Najnoviji model s 4,4-litrenim V8 benzinskim biturbo motorom na cestu daje fascinantnih 600 KS te čak 750 Nm okretnog momenta. Dovoljno je to da se M5 s mjesta do 100 km/h ubrza za samo 3,4 sekunde, a maksimalna brzina je ograničena na 305 km/h. Još je fascinantniji podatak vozila mase 1855 kilograma o dostizanju brzine od 200 km/h, za samo 11,1 sekundu.

Kako bi se sva ta silna snaga prenijela na cestu potreban je pogon na sve kotače kojim novi BMW M5 aktualne G30 šeste generacije „petice“ i raspolaže. Premijerno se u M5 seriju ugrađuje pogon na sve kotače (M xDrive), a nastavak je to inovacija koje BMW ulaže u nove modele, nakon što smo u prethodnoj generaciji M-petice vidjeli turbo motor. Na taj način BMW prati svoje glavne konkurente Mercedes odnosno AMG i Audi Sport. Vozač će moći isključiti kontrolu proklizavanja (DSC) u tri koraka, kako bi se performanse u potpunosti isprobale na stazi, uz pogon na stražnje kotače. U svakom slučaju, možemo očekivati odlično driftanje 🙂

Ono po čemu će se M5 razlikovati od klasičnih BMW-a serije 5 je sportski M paket – povećani su ulazni otvori za zrak na prednjoj strani vozila, što nije napravljeno samo iz vizualnih razloga nego se time osigurava više zraka za hlađenje hladnjaka s vodom i kočnica.

Pitate se kad ćemo to čudo vidjeti na cestama? Nakon premijere na rujanskom Frankfurtskom auto salonu prodaja počinje u proljeće 2018. godine. Početna cijena za BMW M5 2018 u Njemačkoj će biti 117.900 eura.