Aznom Palladium je pomalo čudan spoj luksuzne limuzine i SUV vozila

Aznom Palladium je pomalo čudan spoj luksuzne limuzine i SUV vozila

U želji da svatko bude jedinstven je nastao i ovaj iznimno poseban automobil, koji je spoj luksuzne limuzine i ultrapopularnih SUV vozila, a baziran je na pick-up modelu Dodge RAM 1500.

Pick-up Peugeot Landtrek nećemo viđati na našim cestama
Fernando Alonso najavljuje redizajniranu Toyotu Hilux
Fiat Strada je već treća generacija kompaktnog pick-upa

Ljudima u ovo vrijeme svašta pada na pamet, a jednu takvu ideju vidite i na priloženim fotografijama. Naime, talijanski Aznom Automotive i Camel Studio su napravili zajednički projekt vrlo nemaštovitog imena Aznom Palladium.

Kako u službenom priopćenju piše, Palladium je mješavina luksuzne limuzine i SUV vozila, a oni su to nazvali ”hiper limuzina”. No zanimljivo je kako je za bazu poslužio veliki američki pick-up Dodge RAM 1500. Tako je Palladium dug čak 598 cm, širok je 200 cm i visok gotovo 200 cm, dok je međuosovinski razmak dug čak 367 cm. Vozi se na 22-inčnim aluminijskim naplatcima s gumama 285/45 ZR22, a težina praznog vozila je 2.650 kg.

Za pogon se koristi 5,7-litreni V8 twinurbo motor koji raspolaže sa 700 KS i nudi velikih 900 Nm okretnog momenta, a uparen je s 8-brzinskim automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače. Palladium do stotke ubrzava za 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina koju postiže 210 km/h.

Unutrašnjost je preuzeta iz modela RAM 1500, no kod ovog se modela koriste kvalitetniji materijali za veći luksuz. Kako je ovo vozilo namijenjeno da se vi vozite straga, tako su i straga postavljene komande klima uređaja, a tu je i hladnjak kako bi ugodno rashlađeno piće uvijek bilo na dohvat ruke. Tu je i Harman Kardon glazbeni sustav, ali i dva Microsoft Surface X Pro tableta.

Svi kupci dobivaju i posebno napravljen set prtljage koji imaju istu kožu i šavove kao i unutrašnjost ovog modela, a dimenzijama su napravljeni tako da upotpune svaki dostupan prostor prtljažnog prostora, a u cijenu je uključen i vrhunski Francesco Maglia kišobran. Cijena ovog modela još nije objavljena.

KOMENTARI