Audi je obnovio modele serije A3

Audi je obnovio modele serije A3

Redizajnirani modeli iz A3 serije sada imaju naglašene sportske detalje, a obnovljen je i A3 allstreet, model kojeg nismo nikada vidjeli uživo.

e-tron GT Quattro i RS e-tron GT Quattro su Audijeve električne zvjerke
Audi ima novu izvedbu modela RS3: Performance Edition
Audi e-tron prototip donosi jednu svjetsku premijeru

A3 serija modela je popularan izbor kupaca Audijevih modela, a u ponudi su tri izvedbe – standardna izvedba s pet vrata, limuzina s četiri vrata, ali i model A3 allstreet, model koji je po prvi puta dostupan na tržištu, a vidjet ćemo hoće li proći bolje od potpuno nezapaženog modela A1 allstreet, modela kojeg još uvijek nismo imali prilike zapaziti na cestama u Hrvatskoj ili inozemstvu. Takvu izvedbu već nudi Fiat s modelom Tipo Cross, a ovakve izvedbe nude praktičnost standardne izvedbe s pet vrata, a u ovom slučaju tu je i do 30 mm veća udaljenost od tla.

To je dobiveno 15 mm višim ovjesom i većim kotačima, a u Audiju su dodatno podesili i amortizere, kako bi vožnja bila jednako udobna. Zanimljivo je da udaljenost od tla vrijedi za osnovne modele, jer izvedba allstreet dolazi s jedan inča većim kotačima, no kada su kotači jednake veličine, razlika udaljenosti od tla je samo 15 mm. A3 allstreet se razlikuje i po serijskim krovnim nosačima, dok je prtljažnik od 380 litara, odnosno 1200 litara s preklopljenim stražnjim naslonima jednak kod obje izvedbe.

Po prvi puta u modelu A3 je moguće izabrati između do četiri različita izgleda dnevnih LED svjetala, koji se odlično uklapaju s novim sportskim branicima sprijeda i straga. Osim toga, tu su i tri nove boje karoserije – District zelena, Ascari plava i Progressive crvena.

Unutrašnjost je pretrpjela manje promjene koje uključuju nove otvore za ventilaciju, redizajniranu središnju konzolu s novim dizajnom automatskog mjenjača, a novost je i rasvjeta u panelima na vratima. Serijski dolazi i 10,1-inčni multimedijski zaslon koji je kombiniran s Audijevim virtualnim kokpitom.

Za početak će biti dostupne izvedbe 35 TFSI koje pokreće blagohibridni 1,5-litreni turbo benzinski motor koji razvija maksimalnu snagu od 110 kW/150 KS u kombinaciji sa 7-stupanjskim S-tronic automatskim mjenjačem, kao i izvedba 35 TDI koju pokreće 110 kW/150 KS snažan turbo dizel motor sa 7-stupanjskim S tronic automatskim mjenjačem, a kasnije stižu i ostale benzinske i dizel izvedbe, kao i plug-in hibrid. Poznate su i cijene u Njemačkoj koje startaju od 35.650 eura za Sportback 35 TFSI S tronic, a na tu cijenu treba doplatiti 800 eura za limuzinsku izvedbu, odnosno 1800 eura za allstreet izvedbu.

KOMENTARI