50 milijuna proizvedenih Corolla Toyota obilježila posebnom Manga serijom

50 milijuna proizvedenih Corolla Toyota obilježila posebnom Manga serijom

Toyota je dostigla proizvodnju od 50 milijuna primjeraka Corolle, čime ovaj model postaje najprodavaniji automobila svih vremena, a ovaj je jubilej proslavljen posebnom Manga serijom u pet nastavaka.

TEST Toyota Corolla Touring Sports hybrid 2.0 180 Sport: Hibridna jurilica
Stigla je 12. generacija Toyote Corolle u tri izvedbe
Od pet najprodavanijih automobila u svijetu, čak njih četiri dolazi iz Japana

Corolla je postala najprodavaniji automobil svih vremena, a proizvedena je u čak 50 milijuna primjeraka. Tim povodom, Toyota je predstavila posebnu Manga seriju stripova u pet nastavaka kako bi proslavila ovaj jubilej.

A tih pet nastavaka su podijeljeni u desetljeća, pa svaki nastavak pokriva jedan dio povijesti. A najzanimljivije je to što je svaki nastavak nastao na temelju jedne fotografije koju su poslali korisnici. no osim toga, na kraju svakog stripa možete vidjeti i kratke informacije o izvedbama iz stog desetljeća.

A oni malo stariji će se sjećati kako je nekada postojalo puno više karoserijskih izvedbi nego što postoji danas, pa se tako, npr. početkom devedesetih godina Corolla mogla dobiti u izvedbi s 3 i 5 vrata, s 5 vrata ali liftback završetkom, s tri vrata kao coupe, kao limuzina i kao karavan!

Corolla je na glasu kao iznimno pouzdan automobil, a u posljednjoj generaciji se ne može prigovoriti ni na sam dizajn automobila, a uz to postoji i mogućnost garancije i do 10 godina! Uz to, na Japanskom je tržištu Corolla predstavljena u tri posebne izvedbe ovog modela, kako bi proslavio ovu značajnu brojku.

Ako pak i sami želite vidjeti kako stripovi izgledaju, kliknite ovdje!

KOMENTARI